2018/09 Water(leven) in de wijk | sept. | p.o. gr. 5-8 (7/8 met Verwonderpaspoort)

Duurzaam Leiden (+NME)

Informatie

Type Naar Buiten!  
Omschrijving

Onderzoek de sloot of plas in de buurt van de school; hoe is het gesteld met het waterleven, welke soorten diertjes komen er voor, hoe groot is de biodiversiteit onder water? Ga op zoek met schepnet, bakjes en onderzoeksmateriaal en sta verbaasd over de soortenrijkdom. En dat zegt veel over de waterkwaliteit.

Heeft u belangstelling voor dit lesproject met uw klas, meldt u zich dan aan. Een medewerker neemt direct na de zomervakantie contact met u op. U maakt dan een afspraak voor een wateronderzoek in de buurt van uw school. Doen meerdere groepen van uw school hieraan mee, dan worden de groepen op één dag(deel) ingepland waarbij een korting geldt op de kosten van deze activiteit voor uw school.

afbeelding
Doel

De leerlingen ontdekken dat er een wereld van vreemde levensvormen bestaat onder water, levensvormen met aparte aanpassingen om daar te overleven. Ze leren ook iets over voedselnetwerken: wie eet wie of wat? Ze begrijpen ook dat de soortenrijkdom iets zegt over de kwaliteit van het water.

Periode september
Niveau p.o. groep 5 - 8
Inhoud

Onder leiding van een deskundige medewerker wordt het water door de leerlingen onderzocht op diersoorten en soms ook plantensoorten. Daar wordt een conclusie aan gekoppeld over de kwaliteit van het water.

Uitvoering door deskundig medewerker i.s.m. leerkracht
Opmerkingen

Deze activiteit kan ook geboekt worden vanuit het Verwonderpaspoort.

Per dagdeel kan er steeds één schoollocatie (met max. twee groepen) meedoen, en per schooldag kan één schoollocatie met max. vier groepen meedoen.

Voor meer groepen van één school(locatie) op één dag(deel) geldt een korting: -20% op totaalprijs voor 2 groepen per dagdeel/ochtend; -30% op totaalprijs voor 3 of 4 groepen per hele schooldag.

Let op: max. 32 leerlingen per groep!

 
Plaats Op loopafstand (max. 1 km.) van uw school  
Kosten €50,- per klas of groep (excl. kortingsregeling voor meer groepen per dag)  

Reserveren bij Duurzaam Leiden (+NME)

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus