Een uitdagend groen schoolplein 3: het ontwerp - Adviesgesprek aan de hand van een voorlopig ontwerp

Schooltuinen en Natuureducatie, Gemeente Amsterdam

Informatie

Type Advies en workshops voor leerkrachten  
Omschrijving

Samen met een ontwerper maken jullie een plan voor het nieuwe plein. Lukt het om jullie wensen en visie te vertalen naar een goed ontwerp? Biedt het ontwerp voldoende mogelijkheden voor het gebruik dat je voor ogen hebt? Welke eisen stelt dit aan het beheer (tijd, kosten)? Wij bieden een advies uurtje waarin we samen met de school/ontwerper kritisch naar het schetsontwerp kijken in combinatie met de educatieve visie van de school.

afbeelding
Periode Hele jaar
Niveau Groep 1 t/m 8
Opmerkingen

Om Amsterdamse scholen te ondersteunen bij het realiseren van een uitdagend groen schoolplein bundelen Stichting ANMEC en Team NME-Schooltuinen van de Gemeente Amsterdam hun krachten. Wij hebben hiervoor een gezamenlijk aanbod van presentaties, advies en workshops waarvoor alle Amsterdamse scholen zich kosteloos in kunnen schrijven. De verschillende activiteiten sluiten aan op de verschillende fasen waarin uw school zich kan bevinden binnen het proces:

  • 1 - Oriënteren - Inspirerende presentatie met mogelijkheden en aandachtspunten
  • 2 - Plannen maken - Workshop vertalen educatieve visie naar vlekkenplan
  • 3 - Het ontwerp - Adviesgesprek aan de hand van een voorlopig ontwerp
  • 4 - Het aanleggen (geen presentatie, advies of workshop)
  • 5 - Gebruik en beheer - Workshop educatief gebruik

Afhankelijk van de fase waarin uw school zich in het gehele proces bevindt kunt u uw school inschrijven voor één of meer van de bovenstaande bijeenkomsten.

 

Reserveren bij Schooltuinen en Natuureducatie, Gemeente Amsterdam

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie via nme-gids@amsterdam.nl.

reserveer dit item bekijk catalogus