Een uitdagend groen schoolplein 5: gebruik en beheer - Workshop educatief gebruik schoolplein

Schooltuinen en Natuureducatie, Gemeente Amsterdam

Informatie

Type Advies en workshops voor leerkrachten  
Omschrijving

Het groene schoolplein is klaar. Nou ja, klaar…? Een groen schoolplein is altijd in ontwikkeling. Het is klaar om te gaan gebruiken! Welke mogelijkheden biedt het schoolplein voor buitenlessen? Wat vraagt dat van jou als leerkracht? Wij bieden een workshop waarbij we de educatieve waarde van het plein onderzoeken en een aantal les ideeën uitproberen. Ook is er aandacht voor het opstellen van een beheer en beleefkalender, zodat er een leerlijn ontstaat en elk niveau betrokken is bij het plein.

afbeelding
Periode Hele jaar
Niveau Groep 1 t/m 8
Opmerkingen

Om Amsterdamse scholen te ondersteunen bij het realiseren van een uitdagend groen schoolplein bundelen Stichting ANMEC en Team NME-Schooltuinen van de Gemeente Amsterdam hun krachten. Wij hebben hiervoor een gezamenlijk aanbod van presentaties, advies en workshops waarvoor alle Amsterdamse scholen zich kosteloos in kunnen schrijven. De verschillende activiteiten sluiten aan op de verschillende fasen waarin uw school zich kan bevinden binnen het proces:

  • 1 - Oriënteren - Inspirerende presentatie met mogelijkheden en aandachtspunten
  • 2 - Plannen maken - Workshop vertalen educatieve visie naar vlekkenplan
  • 3 - Het ontwerp - Adviesgesprek aan de hand van een voorlopig ontwerp
  • 4 - Het aanleggen (geen presentatie, advies of workshop)
  • 5 - Gebruik en beheer - Workshop educatief gebruik

Afhankelijk van de fase waarin uw school zich in het gehele proces bevindt kunt u uw school inschrijven voor één of meer van de bovenstaande bijeenkomsten.

 

Reserveren bij Schooltuinen en Natuureducatie, Gemeente Amsterdam

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie via nme-gids@amsterdam.nl.

reserveer dit item bekijk catalogus