Routebeschrijving

Buitenwijs en Milieu Educatie Centrum Nieuwegein in het Natuurkwartier.

Adresgegevens: Geinoord 9, 3432 PE Nieuwegein Telefoon: (030) 6034672

Sneltram

Neem de sneltram (vanuit Utrecht richting IJsselstein) en stap uit bij de halte

“Doorslag”. Loop naar de kruising van de sneltram en doorgaande weg (Buizerdlaan gaat over in Roerdomplaan) . Ga rechtsaf de Roerdomplaan in. Na een paar honderd meter loopt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Halverwege Jacks Grillhouse kunt u linksaf oversteken richting het Natuurkwartier. Looptijd vanaf halte Doorslag ± 10 minuten. Openbaar vervoer reisinformatie: www.ov9292.nl.

Bus

Lijn 74, uitstappen bij halte “IJsselsteinseweg”. Loop richting de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Halverwege Jacks Grillhouse kunt u linksaf oversteken naar het Natuurkwartier. Openbaar vervoer reisinformatie: www.ov9292.nl

Met de auto vanaf de A2

(zie ook kaart hieronder) Neem op de A2 afrit 9 Nieuwegein/IJsselstein. U rijdt Nieuwegein binnen via de Weg naar de Poort. Neem de eerste afslag rechtsaf richting de wijk Doorslag. Volg de Buizerdlaan, overgaande in Roerdomplaan. Na ± 1 kilometer rijdt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Rechts na Jack’s Grillhouse ziet u een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevindt zich de ingang van het Natuurkwartier*. Het is ongeveer 6 minuten lopen naar het Milieu Educatie Centrum en BuitenWijs.

Met de auto vanaf de A27

(zie ook kaart hieronder). Neem op de A27 afrit 28 naar Nieuwegein. Volg de borden Nieuwegein. Blijf deze weg volgen. Bij de derde verkeerslichten, is T-splitsing, gaat u linksaf de ´s Gravenhoutseweg op. U rijdt langs de trambaan. Bij de eerste verkeerlichten gaat u rechtsaf richting Oudegein. Volg deze weg (=Henri Dunantlaan) door de woonwijk en het park(=Parkhout). Voor Jack’s Grillhouse ziet u links een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevindt zich de ingang van het Natuurkwartier*. Het is ongeveer 6 minuten lopen naar het Milieu Educatie Centrum en BuitenWijs.

*Het Natuurkwartier is voetgangersgebied.

Als u (les)materialen komt halen of brengen

mag u het Natuurkwartier met de auto inrijden. Voor gehandicapten met een vergunning zijn er twee parkeerplaatsen beschikbaar in het Natuurkwartier.