← Terug naar het overzicht
Helaas vol
Boerderij Zorgvrij Van koe tot kaas
Van verse melk tot jonge boerenkaas. Beleven en leren in één klap.
Bewustzijn over gezond eten kweek je op de basisschool. Neem je leerlingen mee naar Informatieboerderij Zorgvrij en laat ze zien en ervaren waar hun voeding vandaan komt. In deze les leren kinderen alles over koeien, maken ze zelf boter en met elkaar één kaasje van 1 kilo, vanzelfsprekend met biologische melk van de koeien van Zorgvrij.
Geeft iedere koe zomaar melk? Hoe vaak worden koeien gemolken? Hoeveel liter geeft een koe eigenlijk?
We vertellen over de geboorte van een kalfje op boerderij Zorgvrij. De rauwe melk van de koeien wordt gebruikt voor het kaas maken. Tijdens het kaasmaken wordt verteld over de functie en de herkomst van stremsel, het herkauwen, de vier magen en de 42 meter lange darm van de koe.
Bewustzijn over gezond eten kweek je op de basisschool. Neem je leerlingen mee naar Informatieboerderij Zorgvrij en laat ze zien en ervaren waar hun voeding vandaan komt. In deze les leren kinderen alles over koeien, maken ze zelf boter en met elkaar één kaasje van 1 kilo, vanzelfsprekend met biologische melk van de koeien van Zorgvrij.
Geeft iedere koe zomaar melk? Hoe vaak worden koeien gemolken? Hoeveel liter geeft een koe eigenlijk?
We vertellen over de geboorte van een kalfje op boerderij Zorgvrij. De rauwe melk van de koeien wordt gebruikt voor het kaas maken. Tijdens het kaasmaken wordt verteld over de functie en de herkomst van stremsel, het herkauwen, de vier magen en de 42 meter lange darm van de koe.
Informatie
| Periode | mei t/m februari |
|---|---|
| Niveau | Groep 6 t/m 8 |
| Tijdsduur | 90 minuten |
| Locatie | Informatieboerderij Zorgvrij |
| Kosten | € 52,50 (excl. 21%BTW). |
| Lesmateriaal |
De les is inclusief materialen. Een docent geeft uitleg Er is koffie en thee voor de begeleiders, een plak ontbijtkoek besmeerd met boter voor ieder kind en een kaasje voor de groep. De kaas kan de volgende dag worden opgehaald. Op school moet de kaas nog verder rijpen op een houten, ongelakte plank. Na twee weken kan de kaas gegeten worden, heerlijk op een toastje! |
| Opmerkingen | Deze les wordt aangepast aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen. Voor meer info neem contact op met beheerder Amy Lucas tel. 06 11737911. |
| Website | www.informatieboerderijzorgvrij.nl |
| E-mailadres | [email protected] |
Helaas vol
CONTACT
ZOEKEN

