Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Type

terug‹ terug

Wilde Bras

Wat is Bushcraft en wie is die Wilde Bras?

Bij Bushcraft gaat het niet om overleven, maar om je thuis voelen in de natuur. Bushcraft is de natuur zien als een enorme voorraadkamer waaruit je kunt kiezen, en waarvan je gebruik kunt maken. De ruige (maar stiekem lieve) Wilde Bras neemt de kinderen mee naar de Struintuin waar hij ze leert hoe ze een dak boven hun hoofd kunnen maken, hoe je moet sluipen, welke planten je kunt eten, hoe je de natuur als inspiratie bron kunt gebruiken om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Voor alle bouwen is er een aangepast programma, met voor elke leeftijd opdrachten die passend zijn voor hun leeftijd en belevingswereld.

Wat bij elke groep voorop staat is dat de groep als een echte ‘stam’ de Struintuin weer verlaat, daar zal Wilde Bras voor zorgen.

De natuur is een plaats waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Ze leren er zelf risico’s inschatten, grenzen aftasten en dat kan op hun eigen tempo. Ze worden er sterker van, het is gezond en bovendien goed voor hun motorische, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Ze leren er samen met andere kinderen of alleen een hoop basisvaardigheden.

Niet onbelangrijk om te melden is dat de kinderen naast een prachtige ervaring ook lekker vies zullen worden!

Tijdsinvestering

1,5 uur

Type
Projecten
Doelgroep
groep 1 t/m 8
Periode
september & oktober
Plaats
Start bij het MEC, daarna naar de Struintuin