Hoe wordt sinaasappelsap gemaakt? Smaakt een biologische appel anders dan een gewone? En wie durft rode appelmoes te proeven? Smaaklessen is hét lesprogramma over smaak en eten voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Door te proeven, ruiken, horen, voelen en kijken verkennen kinderen hun eten. Leen de Smaakleskist en ga met de hele school óf enkele klassen op ontdekkingstocht in de wereld van ons eten.
Opbouw van de vernieuwde lessen
Smaaklessen in 2013 vernieuwd! Er is een speciale uitleenleskist voor scholen die met dit vernieuwde materiaal willen werken. In de Smaakleskist vindt u de verzamelmap met lerarenhandleidingen. Per groep is er één handleiding, met hierin vijf lessen. Voor de kleuterbouw zijn er negen lessen in totaal. Per keer duren de lessen gemiddeld 45-60 minuten. In alle groepen komen vijf thema’s aan bod:
Inhoud leskist
Naast de lerarenhandleidingen vindt u in de leskist materialen om de smaakproefjes en kookopdrachten mee uit te voeren, zoals bestek, keukenhulpjes en een keukenweegschaal.
Digitale extra’s
Bij elke Smaakles hoort een opdracht op het digitale schoolbord. Daarnaast zijn er digitale extra’s, zoals creatieve opdrachten, filmpjes, handige illustraties en foto’s te vinden in het online inspiratieboek. Zie hiervoor www.smaaklessen.nl.
Oude leskisten
Heeft uw school in het verleden een Smaakleskist aangevraagd? Dan kunt u van uw eigen leskist gebruik maken. Wilt u de vernieuwde lessen gebruiken? U kunt deze gratis downloaden op www.smaaklessen.nl.
Lesmethode