Catalogus
terugterug naar het overzicht

GROENE VOETSTAPPEN

Gedurende de Europese Mobiliteitsweek is het groen licht voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en bewust autogebruik. Het doel is om kinderen en hun ouders bewust te maken van hun mobiliteitsgedrag. Door mee te doen met het verzamelen van ‘Groene Voetstappen’ ontdekken leerlingen en hun ouders dat het niet alleen leuker, gezonder en veiliger is om te voet of per fiets of step naar school te gaan, maar ook beter voor het klimaat.

De kinderen gaan de kinderen een week lopend, fietsend of steppend naar school en verdienen zo Groene Voetstappen. Voor elke heen- en terugreis die te voet, per fiets of step wordt afgelegd spaart een leerling één ‘Groene Voetstap’.

Tijdens de actieweek besteden leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal. De lesbladen (geschikt voor digibord) en ander promotiematerialen zijn kosteloos te downloaden via www.groenevoetstappen.nl

Jaarlijks verzamelen tussen de 30.000 en 100.000 kinderen Groene Voetstappen! Dit jaar gaan we ook weer voor een zo groot mogelijk bereik!

Tijdsinvestering:

Project geduren 1 week met 15 min per dag. Voor- en nawerk max. 2 uur

Opmerkingen:

De kosten voor de scholen worden betaald door de gemeenten. Voor scholen in andere gemeenten zijn de kosten 40 cent per leerling. Voor dit bedrag krijgt iedere leerling een stickerboekje waar alle verdiende stickers ingeplakt kunnen worden.

Organisatie
CNME de Zwanebloem / ODMH
Type
Projecten
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Kosten
gratis
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 43: Weer en klimaat
Trefwoorden
milieu
CO2
duurzaamheid
afbeelding