Catalogus
//end if youtubeid
terugterug naar het overzicht

SCHOOLTUINIEREN: M2 MAKKELIJKE MOESTUIN

Voor het realiseren van een m² tuintje bij de school ontvangt u een bouwpakket (planken, die eenvoudig aan elkaar gezet kunnen worden), grond & zaden van de makkelijke moestuin. In de 16 vakjes kunnen de gewassen afzonderlijk geteeld worden. Bij de eerste aanvraag voor en m² tuintje ontvangt de school het boek met voor de kinderen en leerkrachten veel tips en beschrijvingen van de gewassen. U tuiniert zelf met uw groep, gemiddeld 1 x per week in de periode april tot de zomervakantie. Uitgangspunt is dat de gewassen vóór de zomervakantie geoogst kunnen worden. Desgewenst kunt u zelf in het najaar zaden of plantjes aanschaffen om ook in het najaar in de m² tuin te tuinieren.

Mocht u al een bak van vorige jaren op school hebben:
Voor het nieuwe tuinier seizoen kunt u een set zaden bestellen. Ook is het mogelijk extra grond te bestellen ter aanvulling in de m² tuin. Geeft u hier belangstelling voor neem dan even contact met ons op. De materialen worden op school bezorgd.

www.makkelijkemoestuin.nl

Tijdsinvestering:

De eerste lessen zullen wat meer tijd vergen (+/- 1 uur), Daarna is de tijdsinvestering korter, maar afhankelijk van het weer; gemiddeld een keer per week.

Organisatie
CNME de Zwanebloem / ODMH
Type
Projecten
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
april t/m juli
Plaats
op school
Kosten
€ 50,-
Trefwoorden
schooltuin
groente kweken
tuinieren
afbeelding