Catalogus
terugterug naar het overzicht

SCHOOLTUINIEREN: M2 MAKKELIJKE MOESTUIN

Voor het realiseren van een m² tuintje bij de school ontvangt u een bouwpakket (planken, die eenvoudig aan elkaar gezet kunnen worden), grond & zaden van de makkelijke moestuin. In de 16 vakjes kunnen de gewassen afzonderlijk geteeld worden. Bij de eerste aanvraag voor en m² tuintje ontvangt de school het boek met voor de kinderen en leerkrachten veel tips en beschrijvingen van de gewassen. U tuiniert zelf met uw groep, gemiddeld 1 x per week in de periode april tot de zomervakantie. Uitgangspunt is dat de gewassen vóór de zomervakantie geoogst kunnen worden. Desgewenst kunt u zelf in het najaar zaden of plantjes aanschaffen om ook in het najaar in de m² tuin te tuinieren.

Mocht u al een bak van vorige jaren op school hebben:
Voor het nieuwe tuinier seizoen kunt u een set zaden bestellen. Ook is het mogelijk extra grond te bestellen ter aanvulling in de m² tuin. Geeft u hier belangstelling voor neem dan even contact met ons op. De materialen worden op school bezorgd.

www.makkelijkemoestuin.nl

Tijdsinvestering:

De eerste lessen zullen wat meer tijd vergen (+/- 1 uur), Daarna is de tijdsinvestering korter, maar afhankelijk van het weer; gemiddeld een keer per week.

Behoefte aan ondersteuning bij het project Moestuinieren? 
Als je als school wel graag met het thema 'Moestuinieren' aan de gang wil maar zelf geen docenten met groene vingers hebt, is ondersteuning in de vorm van een moestuincoach aan te raden. 

Sandy Zwaan kan met haar onderneming ** MISSIE MOESTUIN ** bijdragen om een vliegende start te maken met; 

- een duidelijk jaarprogramma, rekening houdend met het schoolrooster
- korte en bondige moestuin lessen
- leuke werkopdrachten voor binnen & buiten met duidelijke instructiekaarten
- challenges met de klas en recepten om thuis met eten aan de slag te gaan

Natuurlijk heeft elke school een eigen wens of voorstelling bij het moestuinieren met kinderen, maar is dit ook realistisch? In een persoonlijk gesprek met Sandy wordt gekeken wat mogelijk is in de periode waarin de moestuin gebruikt wordt, het jaargetijde en het onderwijsprogramma. Voor elke school is een 'maatwerk' project vaak de beste keus!

Wil je dat het moestuinieren een succes wordt, zonder afhankelijk te zijn van hulpouders, docenten of vrijwilligers? Neem dan contact op via: info@missiemoestuin.nl / tel. 06-28841631 

Bekijk ook het Instagram account ** MISSIE MOESTUIN **. 

Organisatie
CNME de Zwanebloem / ODMH
Type
Materiaalzendingen
Niveau
groep 1 t/m 8
Periode
april t/m juli
Plaats
op school
Kosten
€ 100,- incl. BTW
Trefwoorden
schooltuin
groente kweken
tuinieren
afbeelding