Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Soort

Downloads

Informatie

Voor de leerkracht


Inschrijfformulier

Groep 1-2

Groep 3-4

Groep 5-6

Groep 7-8

terug‹ terug

Warme truiendag

Warme truiendag is een landelijke actie van Klimaatverbond Nederland. Op deze dag in februari wordt iedereen opgeroepen de verwarming een paar graadjes lager te zetten en een extra warme trui aan te doen. Meedoen aan de warme truiendag levert u een energiebesparing van 7%  per graadje minder én een mooie gelegenheid om aandacht te vragen van het belang voor het zuinig omgaan met energie.

De afgelopen jaren deden de ambtenaren in het gemeentehuis van De Ronde Venen, leerlingen van het VeenLanden College en verschillende basisscholen al mee. De gemeente hoopt ook deze keer weer veel basisscholen deelnemen, zodat we als De Ronde Venen een wezenlijke milieubijdrage kunnen leveren. Eén dagje minder stoken lost het probleem natuurlijk niet op, maar hopelijk brengt het wel veel mensen op het idee om zich in te zetten voor een gezond klimaat.   

U krijgt van NME-centrum De Woudreus een handleiding met daarin een aantal suggesties wat u op die dag kunt doen. De suggesties zijn voor de verschillende bouwen uitgewerkt. Daarnaast leveren vooraf chocomel op de scholen die mee doen. Zo kunt u de kinderen  verwennen en verwarmen met warme chocomel tijdens de warme tuiendag.

U kunt ook alleen met uw klas meedoen!

Doelgroep:

groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8

Thema:

energie

Tijdsinvestering:

 kwartiertje tot de hele dag

Type
Projecten
Periode
5 februari 2021
Plaats
op school
Trefwoorden
energiebesparing