Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Type

terug‹ terug

BSO map Smaakplezier op de BSO

De map 'Smaakplezier op de BSO' bevat wel 100 activiteiten en smakelijke ideeën over voedsel. Met de doe-kaarten uit de klapper kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Kinderen ontdekken hoe hun eten groeit, maken mooie knutselwerken over eten, onderzoeken hoe eten in elkaar zit, proeven nieuwe smaken, maken de lekkerste gerechten en komen in beweging door het doen van interactieve spelletjes. 

Doel

Deze map draagt bij aan de ontwikkeling van competenties op het persoonlijke vlak: aan de sociale ontwikkeling, spelinzicht, natuurbeleving, zelfstandigheid, zintuiglijke ontwikkeling en taalontwikkeling. 

Tijdsinvestering

Bij elke activiteit wordt de benodigde tijd aangegeven.  

Benodigdheden

Je dient zelf voor materialen te zorgen. Deels zijn deze materialen al op je locatie aanwezig. Deels zijn ze te koop in de supermarkt.

Lesmethode

Alles-in-1 deel Alles-in-1 Groep 4 - hoofdstuk 2 - .1 Jij en ik; Eten en drinkenAlles-in-1 deel Alles-in-1 groep 5-8 - hoofdstuk 13 - . VoedingArgus Clou Natuur en techniek deel Argus Clou Groep 5 - hoofdstuk 5 - .2 Benzine voor je lijfArgus Clou Natuur en techniek deel Argus Clou Groep 5 - hoofdstuk 5 - .4 EtenstijdBiologie Plus School deel Biologie Plus Groep 1-2 - hoofdstuk 5 - Weet wat je eetBiologie Plus School deel Biologie Plus Groep 5-6 - hoofdstuk 9 - Plant als voedselBlink deel 1 Blink 5 - hoofdstuk 3 - .4 Van mond tot kontBlink deel 1 Blink 6 - hoofdstuk 3 - .5 Super appelsapBlink deel 1 Blink 6 - hoofdstuk 3 - .4 Start de fabriekBlink deel 1 Blink 8 - hoofdstuk 2 - .4 Smakelijke sportenBlink deel Blink 3/4 A - hoofdstuk 2 - .2 Gezellige Tradities, Pittige pepernotenBlink deel Blink 3/4 A - hoofdstuk 5 - .3 Hallo wereld!, Lekker etenBlink deel Blink 5/6 B - hoofdstuk 5 - .2 De groene fabriek, Bubbels in blikBlink deel Blink 5/6 B - hoofdstuk 5 - .4 De groene fabriek, De groene appelsapfabriekBlink deel Blink 5/6 B - hoofdstuk 5 - .3 De groene fabriek, De tostifabriekBlink deel Blink 7/8 A - hoofdstuk 4 - .1 De experimentele keuken, Lekkere snackDaVinci deel DaVinci Groep 8 - hoofdstuk 3 - .13 Nieuwste Tijd: Groenten en FruitFaqta deel Faqta groep 5 - hoofdstuk 3 - .2 Weet wat je eet, Gezond zijnFaqta deel Faqta groep 5 - hoofdstuk 3 - .4 Weet wat je eet, Soorten en smakenFaqta deel Faqta groep 5 - hoofdstuk 3 - .1 Weet wat je eet, Waarom eten we eigenlijkFaqta deel Faqta groep 5 - hoofdstuk 3 - .3 Weet wat je eet, Suiker, insecten, buikFaqta deel Faqta groep 6 - hoofdstuk 3 - .1 Van mond tot kont. Wat is gezond en wat niet?Faqta deel Faqta groep 6 - hoofdstuk 3 - .4 Hoe komt het eruit?Faqta deel Faqta groep 6 - hoofdstuk 3 - .2 Voedzame productenFaqta deel Faqta groep 7 - hoofdstuk 3 - .1 Eten is energie, EtenFaqta deel Faqta groep 7 - hoofdstuk 3 - .4 Eten is energie! EnergieFaqta deel Faqta groep 8 - hoofdstuk 3 - .1 Gezond eten en leven, VoedingsmiddelenIk & Ko deel Ik & Ko - hoofdstuk 2 - .1 Eet smakelijkIn Vogelvlucht 1e editie deel De Wereld rond A - hoofdstuk 3 - Waar komt ons voedsel vandaanIn Vogelvlucht 1e editie deel In Vogelvlucht D - hoofdstuk 1 - .3 Eten om te bewegenIn Vogelvlucht 2e editie deel In Vogelvlucht 6 - hoofdstuk 5 - . Extra 1 Wat kost dat nou?In Vogelvlucht 2e editie deel In Vogelvlucht 7 - hoofdstuk 6 - .4 B Wat is gezond eten?In Vogelvlucht 2e editie deel In Vogelvlucht 7 - hoofdstuk 6 - . Extra 1 Wat mag je voor het sporten eten?In Vogelvlucht 2e editie deel In Vogelvlucht 8 - hoofdstuk 1 - .4 B Wel of niet biologisch?In Vogelvlucht 2e editie deel In Vogelvlucht 8 - hoofdstuk 1 - .3 B Wat staat er op het etiket?Jeelo deel 7 Zorgen voor jezelf en anderen 1-2 - hoofdstuk 7 - .1 Wassen en etenJeelo deel 7 Zorgen voor jezelf en anderen 5-6 - hoofdstuk 7 - .3 Wijzer sportenKleuterplein deel Ontdek de wereld groep 1-2 - hoofdstuk 8 - EtenLeefwereld 1e editie deel Leefwereld 3 - hoofdstuk 9 - Eet je buikje maar volLeefwereld 1e editie deel Leefwereld 5 - hoofdstuk 12 - Lekker en gezondLeefwereld 1e editie deel Leefwereld 5 - hoofdstuk 19 - Groeien als koolLeefwereld 1e editie deel Leefwereld 6 - hoofdstuk 19 - Goed ingepakt de winter doorLeefwereld 1e editie deel Leefwereld 7 - hoofdstuk 8 - Weet wat je eetLeefwereld 2e Editie deel Leefwereld 3 2e editie - hoofdstuk 14 - Eet smakelijkLeefwereld 2e Editie deel Leefwereld 4 2e editie - hoofdstuk 13 - Op een onbewoond eilandLeefwereld 2e Editie deel Leefwereld 4 2e editie - hoofdstuk 22 - De drank van de keizerLeefwereld 2e Editie deel Leefwereld 5 2e editie - hoofdstuk 12 - Lekker is gezondLeefwereld 2e Editie deel Leefwereld 7 2e editie - hoofdstuk 2 - Producten van het landLeefwereld 2e Editie deel Leefwereld 7 2e editie - hoofdstuk 12 - Weet wat je eetLeefwereld 3e editie deel Leefwereld 8 3e editie - hoofdstuk 3 - Zorg goed voor je lichaamLeskracht deel BB gr 5-8 Spectrumbox - hoofdstuk 10 - 41 Zoogdier "mens"Leskracht deel MB gr 3-4 Regenboog Wereldkist - hoofdstuk 7 - 41 Mens en zoogdierLeskracht deel OB gr 1-2 Regenboog Wereldkist - hoofdstuk 2 - 41 LichaamLeskracht deel OB gr 1-2 Regenboog Wereldkist - hoofdstuk 11 - 45 ProductenNatuNiek deel NatuNiek 4 - hoofdstuk 1 - .1 Zet je tanden erin, Wat eet jij?NatuNiek deel NatuNiek 6 - hoofdstuk 1 - .2 Jouw lichaam, Wat doet voedsel?NatuNiek deel NatuNiek 6 - hoofdstuk 1 - .1 Jouw lichaam, Wat eet jij allemaal?NatuNiek deel NatuNiek 8 - hoofdstuk 2 - .2 Apparaten, Stap voor stapNatuNiek deel NatuNiek 8 - hoofdstuk 2 - .1 Apparaten, Brood op de plankNatuNiek deel NatuNiek 8 - hoofdstuk 2 - .6 Project 2 De jamfabriekNatuNiek deel NatuNiek 8 - hoofdstuk 2 - .3 Apparaten, De band looptNatuur Anders deel Natuur Anders Groep 5 - hoofdstuk 6 - Eten en drinkenNatuur Buitengewoon deel Natuur Buiten-gewoon 4 - hoofdstuk 5 - 5 Anders is gewoonNatuur Buitengewoon deel Natuur Buiten-gewoon 7 - hoofdstuk 6 - 6 VoedingNatuur-Nabij deel NN Groep 1-2 - hoofdstuk 1 - Extra Wijzelf (menselijke lichaam)Natuur-Nabij deel NN Groep 3 - hoofdstuk 1 - Extra Wijzelf (menselijke lichaam) (gr3)Natuur-Nabij deel NN Groep 4 - hoofdstuk 1 - Extra Wijzelf (menselijke lichaam) (gr4)Natuur-Nabij deel NN Groep 4 - hoofdstuk 6 - Extra Techniek (gr4)Natuur-Nabij deel NN Groep 5 - hoofdstuk 1 - Extra Wijzelf (menselijke lichaam) (gr5)Natuur-Nabij deel NN Groep 5 - hoofdstuk 6 - Extra Techniek (gr5)Natuur-Nabij deel NN Groep 6 - hoofdstuk 1 - Extra Wijzelf (menselijke lichaam) (gr6)Natuur-Nabij deel NN Groep 6 - hoofdstuk 6 - Extra Techniek (gr6)Natuur-Nabij deel NN Groep 7 - hoofdstuk 1 - Extra Wijzelf (menselijke lichaam( (gr7)Natuur-Nabij deel NN Groep 7 - hoofdstuk 6 - Extra Techniek (gr7)Natuur-Nabij deel NN Groep 8 - hoofdstuk 1 - Extra Wijzelf (menselijke lichaam) (gr8)Natuur-Nabij deel NN Groep 8 - hoofdstuk 6 - Extra Techniek (gr8)Natuurlijk 1e editie deel In de kijker 3 - hoofdstuk 3 - Weet wat je eetNatuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 1 - hoofdstuk 10 - Eten makenNatuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 1 - hoofdstuk 19 - Een "friekedel'Natuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 2 - hoofdstuk 11 - Touwtjes makenNatuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 2 - hoofdstuk 12 - Wie wat bewaart…Natuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 2 - hoofdstuk 14 - SportiefNatuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 2 - hoofdstuk 20 - Snap je hapNatuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 3 - hoofdstuk 12 - OlijvenNatuurlijk 1e editie deel Natuurlijk 3 - hoofdstuk 20 - Gezonde voedingNatuurlijk 2e Editie deel Natuurlijk 3 2e editie - hoofdstuk 7 - .1 Eten van plantenNatuurlijk 2e Editie deel Natuurlijk 5 2e editie - hoofdstuk 3 - .1 Iedereen moet etenNatuurlijk 2e Editie deel Natuurlijk 5 2e editie - hoofdstuk 7 - .3 TussendoortjesNatuurlijk 2e Editie deel Natuurlijk 5 2e editie - hoofdstuk 7 - .1 EtenstijdNatuurlijk 2e Editie deel Natuurlijk 7 2e editie - hoofdstuk 7 - .3 Daar zit heel wat inNatuurlijk 2e Editie deel Natuurlijk 7 2e editie - hoofdstuk 8 - .4 Leven en overlevenNatuurlijk 2e Editie deel Natuurlijk 8 2e editie - hoofdstuk 7 - .3 AdemhalingenNatuurzaken deel 3 De zaken groep 3 - hoofdstuk 3 - Hoe voel jij je?Natuurzaken deel 5 Natuurzaken groep 5 - hoofdstuk 3 - .2 Eten, eten alleseters allesNaut deel Naut 5 - hoofdstuk 3 - .1 Van boerderij tot supermarktNaut deel Naut 5 - hoofdstuk 3 - .2 Je bent gemaakt van etenNaut deel Naut 7 - hoofdstuk 3 - .1 Voeding en je lichaamNaut 2 deel Groep 3-4 Naut, Meander, Brandaan - hoofdstuk 1 - .1 Seizoenen, AppelmoesNaut 2 deel Groep 3-4 Naut, Meander, Brandaan - hoofdstuk 2 - .3 Gezond eten, Groen, geel en bruinNaut 2 deel Groep 3-4 Naut, Meander, Brandaan - hoofdstuk 2 - .1 Gezond eten, Limonade met prikNaut 2 deel Naut groep 7-8 - hoofdstuk 7 - .2 Een en al voeding, Je bent gemaakt van etenNaut 2 deel Naut groep 7-8 - hoofdstuk 10 - .2 Dertig jaar later, De toekomst van etenPiramide 2009 deel Piramide groep 1 en 2 - hoofdstuk 9 - Eten en drinkenPuk & Ko deel Puk & Ko - hoofdstuk 8 - Eet smakelijkTopondernemers deel Groep 3-4 10 Op vakantie - hoofdstuk 10 - .4 Ander etenTopondernemers deel Groep 3-4 2 Niets staat stil - hoofdstuk 2 - .9 Wat je eetTopondernemers deel Groep 3-4 4 Met z'n allen - hoofdstuk 4 - .13 gezond snoepTopondernemers deel Groep 7-8 5 Boerderij - hoofdstuk 5 - .4 Zuurkool makenVier x Wijzer Natuur anders deel Groep 5-6 Periode 1 - hoofdstuk 1 - .1 Eten en drinkenWereldkijker deel WK Groep 1-2 - hoofdstuk 8 - 8b Wat heb je nodig, Boodschappen doenWijzer door de Natuur 1e editie deel De kleine Wijzer - hoofdstuk 2 - .4 Mensen, dieren en plantenWijzer door de Natuur 1e editie deel De kleine Wijzer - hoofdstuk 3 - .4 Mensen, herfst en winterWijzer door de Natuur 1e editie deel De kleine Wijzer - hoofdstuk 4 - .4 Mensen, lente en zomerWijzer door de Natuur 1e editie deel De kleine Wijzer - hoofdstuk 7 - .4 Herkomst, voedselWijzer door de Natuur 1e editie deel De kleine Wijzer - hoofdstuk 7 - .1 Dagelijkse voedingWijzer door de Natuur 1e editie deel De kleine Wijzer - hoofdstuk 7 - .3 Bereidingswijze, voedselWijzer door de Natuur 1e editie deel De kleine Wijzer - hoofdstuk 7 - .2 Smaken verschillenWijzer door de Natuur 1e editie deel Wijzer door de natuur 3 - hoofdstuk 5 - .3 Waar komt eten vandaanWijzer door de Natuur 1e editie deel Wijzer door de natuur 3 - hoofdstuk 5 - .1 Wat mensen en dieren etenWijzer door de Natuur 1e editie deel Wijzer door de natuur 4 - hoofdstuk 5 - .2 Eetbare plantenWijzer door de Natuur 1e editie deel Wijzer door de natuur 5 - hoofdstuk 3 - .4 Alles is van melkWijzer door de Natuur 1e editie deel Wijzer door de natuur 8 - hoofdstuk 4 - .3 Voedsel, lekker en gezondWijzer door de Natuur 2e editie deel Wijzer door de natuur 5 - hoofdstuk 3 - .1 Waarom moet ik eten?Wijzer door de Natuur 2e editie deel Wijzer door de natuur 5 - hoofdstuk 5 - .4 Chocolade strooienMeer lesmethodes weergeven >>
Type
BSO uitleenmaterialen
Doelgroep
buitenschoolse opvang
Periode
hele jaar
Kosten
12,50 euro per uitleenperiode
Plaats
bij de BSO locatie