Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Soort

Downloads

Informatie

Voor de leerkracht


Inschrijfformulier

Groep 1-2

Groep 3-4

Groep 5-6

Groep 7-8

terug‹ terug

Koos Konijn

Een dier in de klas is altijd een groot succes, zeker als je de kinderen kunt betrekken bij de verzorging van het dier en samen zijn gedrag kunt observeren. In de leskoffer zit een handpop: Koos Konijn. 
Koos is een beetje schuw, wild konijn. Hij komt een tijdje in de klas logeren omdat hij nieuwsgierig is naar het leven van een tam konijn. De kinderen gaan samen met handpop Koos op ontdekkingdtocht naar het leven van het tamme konijn. 
Hiervoor is een levend, tam konijn in de klas nodig. Deze wordt door een kinderboerderij uitgeleend of misschien kun je een konijn van een leerling een paar dagen laten 'logeren' in de klas.
De logeerpartij bestaat uit verschillende lessen met een thema: o.a. het uiterlijk, voeding, huisvesting en gedrag. Elke les laat je de handpop Koos het onderwerp van die les introduceren.
Meer informatie lees je in de handleiding. Deze vind je via de knop Meer informatie en dan Bekijk lesvoorbereiding.

Doelgroep:

groep 3, groep 4

Thema:

dieren

Tijdsinvestering:

6 lessen

Opmerkingen:

In verband met voorkomende allergieën lenen wij bij deze koffer geen levend konijn uit. Maar het is raadzaam één of enkele dagen een levend konijn in de klas te halen.

Voor een groep 4 raden wij je aan de koffer tot aan de herfstvakantie te gebruiken; daarna is dit project waarschijnlijk iets te 'kinderachtig'.

Type
Leskisten
Periode
het gehele jaar
Plaats
klaslokaal
Kosten
vanaf 9,95 euro
Domeinen
dieren
Trefwoorden
knaagdieren
huisdieren
diersporen
Informatie
Bekijk lesvoorbereiding