Catalogus
terugterug naar het overzicht

KINDERBOERDERIJ DE GOUDSE HOFSTEDEN BEZOEKEN

Dier verzorgen
Kinderen mogen meehelpen met de dierverzorger met het verzorgen van de dieren. De klas of groep wordt in tweeën geplitst, waarbij één groep educatieve opdrachten maakt en de andere groet gaat met de dierverzorgers mee. Ze verzorgen en voeren de konijnen, geiten, watervogels, pony's en ezels. Na drie kwartier wisselen de groepen.

Kabouterpad
Op het hele erf staan acht kabouters verspreid met leuke vragen en doe-opdrachten over de dieren op de kinderboerderij. De activiteit kan uitgevoerd worden in groepen van 4 tot 8 kinderen met een eigen begeleider. De begeleider krijgt een map met informatie mee.

Knuffelhoek
We hebben een knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek met 8 kinderen per keer.

Kriebelbeestjes speurtocht
Aan de hand van een opdrachtenboekje gaan kinderen in kleine groepjes aan de slag in en rond de kriebelbeestjestuin. Met een loeppotje en netje vangen ze ook zelf beestjes. Met zoekkaarten mogen ze die op naam brengen.

Schoolreisje
Een bezoek aan de kinderboerderij is ook uitermate geschikt voor een schoolreisje voor de onderbouw. Het programma kan in overleg worden samengesteld aan de hand van de activiteiten die we aanbieden. Onze speeltuin, natuurspeelstrook en waterspeeltoestel bieden veel speelplezier. Natuurlijk kunnen kinderen een kijkje nemen bij de dieren, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan activiteiten, zoals knutselen, knuffelhoek, speurtocht of meehelpen bij het verzorgen van de dieren.

Het schoolreisje maakt u compleet met een lekkere lunch in onze horeca. Zo kunnen kinderen lekkere pannekoeken en poffertjes eten, maar in onze vernieuwde horeca kunnen we nog meer mogelijkheden bieden, bijvoorbeeld belegde broodjes.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Contactpersoon van de kinderboerderij is Sandra Harkes, telefoon 0182 – 514219.

Organisatie
Kinderboerderij de Goudse Hofsteden
Type
Overige
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Periode
Hele jaar
Plaats
Bloemendaalseweg 34a te Gouda
Kosten
divers