<< terug naar het overzicht

Ontdek kinderboerderij Tanthof

Kinderen in de stad hebben maar weinig mogelijkheden om boerderijdieren in het echt te zien. Op de kinderboerderij in Tanthof wonen boerderijdieren in alle soorten en maten, jong en oud.

Het doel van deze les is om de kinderen van dichtbij kennis te maken met alle dieren. Ze mogen de geiten en varkens aaien, de konijnen voeren en ze worden gestimuleerd om ze nader te 'onderzoeken'. Wat is het verschil tussen konijnenoren en de jouwe? Hoeveel tenen heeft een kip? Hoe voelt schapenwol? En de haren van een varken? Kun jij balken als een ezel? Hoeveel lammetjes zie je? Ook ontdekken de kinderen wat de dieren eten én welke keutels er weer uitkomen!

Doel:

Het doel van deze les is om de kinderen van dichtbij kennis te laten maken met alle dieren. Ze mogen de geiten en varkens aaien, de konijnen voeren en ze worden gestimuleerd om ze nader te 'onderzoeken'. Wat is het verschil tussen konijnenoren en de jouwe? Hoeveel tenen heeft een kip? Hoe voelt schapenwol? En de haren van een varken? Kun jij balken als een ezel? Hoeveel lammetjes zie je? Ook ontdekken de kinderen wat de dieren eten én welke keutels er weer uitkomen!

Tijdsinvestering:

ca 1,5 uur

Verdere benodigdheden:

Ieder groepje kinderen moet worden begeleid door een volwassene, die de kinderen a.d.h.v. het lespakket stimuleert om de dieren nader te bekijken, te voelen etc. Maximaal 7 groepjes. Bij voorkeur is de leerkracht vrij om rond te lopen tussen de groepjes.

Opmerkingen:

Deze excursie wordt vanaf sept. 2018 bij de Kinderboerderij Tanthof uitgevoerd. 
Daarnaast is hij (sinds sept. 2017) mogelijk bij Stadsboerderij BuytenDelft (Delftse Hout).

buiten
Leverancier
Kinderboerderij Tanthof
Type
Excursie
Niveau
groep 3, groep 4, groep 5
Periode
hele jaar
Plaats
Kinderboerderij Tanthof
Uitvoering door
Leerkracht & begeleiders (introductie door medewerker)
Kosten *
€ 35,-
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen

* Voor scholen uit Delft en Pijnacker-Nootdorp is een deel van het NME-aanbod gratis. Lees hier verder