Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Soort

Downloads

Informatie

Voor de leerkracht


Inschrijfformulier

Groep 1-2

Groep 3-4

Groep 5-6

Groep 7-8

terug‹ terug

Advisering | Subsidie Jong Leren Eten

Met als motto 'Lekker naar buiten!' kunnen alle scholen in het primair onderwijs subsidie aanvragen voor activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken of een excursie/gastles op het gebied van voeding. Per schoollocatie is een bedrag van €2.000,- beschikbaar (op=op). Aanvragen, verantwoorden en declareren gaat via de website van 'Mijn gezonde school'.

Belangrijk is dat per schoollocatie één aanvraag gedaan kan worden (wel voor meerdere klassen en activiteiten) én dat de activiteit op 30 juni 2020 uitgevoerd en verantwoord is. Het gaat dus om een subsidie voor het lopende schooljaar.
Kijk voor de hele subsidieregeling voor het basisonderwijs op www.jonglereneten.nl

De subsidie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de eigen bijdrage van onze Boerderij in de kijker excursies. Wij kunnen meedenken bij de verdere inzet en aanvraag van de subsidie.
Met de tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding. Daarmee leren zij op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken.
De totale subsidieregeling als printversie:

Overzicht van activiteiten en maximale bedragen subsidieregeling:

Tips voor Duurzaam koken met kinderen:

Tips voor Moestuinieren met kinderen

Doelgroep:

kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs (onderbouw)

Thema:

voeding
nieuw
Type
Projecten
Periode
hele jaar
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Trefwoorden
voeding