<< terug naar het overzicht

Zo werkt mijn lichaam

Willewete ... dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. Wil jij alles weten over het lichaam? In dit boek lees je meer over botten en spieren. Maar je komt ook te weten wat het hart doet, waar de longen zitten en waarom je haren op je huid hebt. En je ontdekt je hersenen en je zintuigen. Je vindt in dit boek ook een leuk knutselwerkje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar over de natuur, namelijk het menselijk lichaam.

Doel

Kinderen leren meer over het eigen lichaam, hoe de hersenen en longen werken, hoe voortplanting werkt, hoe je eten verteerd wordt en al het andere belangrijke dat met je lichaam te maken heeft. 

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Informatief prentenboek in de serie 'Willewete'* over het menselijk lichaam. Na een grappige inleiding komen achtereenvolgens aan de orde: het geraamte, de spieren, hart en bloedvaten, spijsvertering, longen en luchtwegen, huid, hersenen en zenuwstelsel, zintuigen en de voortplanting. Elk onderwerp staat in een spread met een tekst in grote letter, wist-je-dat-kaders, heldere schematische dwarsdoorsnedes en vrolijke getekende kleurenillustraties. De informatie is gericht op jonge kinderen die nog niet zo veel weten over het lichaam. De uitleg is toegankelijk met zinnen als 'Je luchtpijp maakt de lucht wat warmer en vochtiger, zodat die lekker zacht je longen binnenkomt.' De schrijfstijl is vlot (je-vorm) met af en toe een vraag zoals 'Voel jij je hart' of 'Heb jij al flinke spierballen'. Middenin is een uitklapplaat opgenomen met een duidelijk overzicht van de verschillende stelsels (geraamte, spierstelsel etc.). Achterin een miniquiz en een uit te knippen trekpop.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5
Periode
het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC