<< terug naar het overzicht

Zo werkt mijn lichaam

Informatief prentenboek in de serie 'Willewete'* over het menselijk lichaam. Na een grappige inleiding komen achtereenvolgens aan de orde het geraamte, de spieren, hart en bloedvaten, spijsvertering, longen en luchtwegen, huid, hersenen en zenuwstelsel, zintuigen en de voortplanting. Elk onderwerp staat in een spread met een tekst in grote letter, wist-je-dat-kaders, heldere schematische dwarsdoorsnedes en vrolijke getekende kleurenillustraties. De informatie is gericht op jonge kinderen die nog niet zo veel weten over het lichaam. De uitleg is toegankelijk met zinnen als 'Je luchtpijp maakt de lucht wat warmer en vochtiger, zodat die lekker zacht je longen binnenkomt.' De schrijfstijl is vlot (je-vorm) met af en toe een vraag zoals 'Voel jij je hart' of 'Heb jij al flinke spierballen'. Middenin is een uitklapplaat opgenomen met een duidelijk overzicht van de verschillende stelsels (geraamte, spierstelsel etc.). Achterin een miniquiz en een uit te knippen trekpop.

Doel

Meer leren over het eigen lichaam hoe de hersenen en longen werken, hoe voortplanting werkt en hoe je eten verteerd wordt.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5
Periode
het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC