<< terug naar het overzicht

Mijn eerste tuinboek (moestuinieren)

Boek over het maken en onderhouden van kindertuintjes in de verschillende seizoenen. Het is de bedoeling dat ouders de teksten voorlezen aan hun kinderen, om daarna samen aan de slag te gaan in de tuin. De opzet is heel breed: aan de orde komen onder andere gereedschap, geschikte zaden en planten, bemesting, lastige planten en dieren, planten, 'knutselen' met tuinproducten, insecten en vogels in de tuin. Achter in het boek staat informatie speciaal voor ouders: het belang van tuinieren voor jonge kinderen, verschillende soorten tuinontwerpen, giftige planten en foute dieren, veiligheid in de tuin, zandbakken en speeltoestellen, enz. Ook zijn er een register en een literatuurlijst voor volwassenen. Met veel mooie kleurenfoto's van tuinierende kinderen en grappige tekeningen. Met een 'tuin'dobbelspel.
Bij het boek hoort een website: www.mijneerstetuinboek.nl.

Mijn eerste tuinboek behoort bij een serie van 3 educatieve tuinboeken voor kinderen: Mijn eerste tuinboek maakt kinderen vertrouwd met de natuur, Mijn eerste moestuin leert ze verantwoordelijkheid te nemen voor de natuur en in het derde deel Tijdreis door je eigen tuin plaatst de mens in de natuur.

Doel

Het maken en onderhouden van kindertuintjes in verschillende seizoenen.
Kennismaken met en leren gebruiken van gereedschap.
Het leren over zaden en planten, bemesting, flora en fauna.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Een informatief tuinboek voor kinderen vanaf 5 jaar. In hun eigen tuintje kunnen kinderen lekker met hun handjes in de aarde wroeten, plantjes zaaien en zich verwonderen over alles wat groeit, bloeit, kruipt en vliegt.

Bevat naast uitleg over het echte tuinieren ook leuke informatie over dieren in de tuin. Ouders en docenten vinden inspiratie rondom ontwerpen van kindertuinen en tips voor geschikte planten en veiligheid.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
planten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Periode
Het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC