<< terug naar het overzicht

De Groene Hemel (moestuinieren)

De auteur van dit boek staat bekend als een 'groene' onderwijzer. Hij is in staat kinderen liefde voor de natuur en daarmee het leven zelf bij te brengen. Na een televisiefilm over zijn werk, is nu dit boek plus bijbehorende dvd verschenen, waarin kinderen duidelijk wordt gemaakt dat voedsel zelf is te telen. Het boek omvat twee delen. In het eerste deel worden de basisprincipes van het tuinieren uiteengezet: werkzaamheden als spitten, zaaien, wieden en oogsten komen onder andere aan bod. Het tweede deel 'Eten uit de tuin' is hierop een logisch vervolg. Is er eenmaal geoogst, dan moet er ook wat mee worden gedaan. Daarom worden er recepten van aardappelsoep tot ovenschotels gegeven. Op de dvd staat de documentaire die Roel van Dalen gemaakt heeft over het leven van Ydema en zijn lessen over de natuur. De uitgave is overzichtelijk en heeft een mooie lay-out met heldere kleurenfoto's. Tot slot een kort register. Een aanwinst voor onderwijzend personeel en (groot)ouders die hun (klein)kinderen respect en liefde voor de moestuin willen bijbrengen.

Doel

Leerlingen liefde en respect voor de natuur bijbrengen.
Leerlingen leren hoe ze hun eigen tuin moeten aanleggen en bewerken.
Leerlingen leren hoe ze met hun oogst lekkere maaltijden kunnen bereiden.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

De 'groene onderwijzer' Bert Ydema heeft bijna veertig jaar lang zijn ziel en zaligheid gelegd in het bijbrengen van liefde voor de natuur aan duizenden Amsterdamse schoolkinderen. In het boek vertelt hij hoe we kinderen weer kunnen betrekken bij de natuur. In de schooltuin, maar ook thuis in de achtertuin, of desnoods op de vensterbank.

De Groene Hemel toont een idyllische natuur, maar is tegelijkertijd een praktisch boek. Als smakelijke afsluiting krijg je een aantal kinderrecepten van eigen oogst voorgeschoteld.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
milieu, natuur, planten, voeding
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
Het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC