<< terug naar het overzicht

Mijn eerste moestuin (moestuinieren)

Eten uit je eigen moestuin is lekker, gezond en leuk. Met het boek Mijn eigen moestuin kun je je eigen moestuin aanleggen en onderhouden. In de lente begin je met zaaien en planten, in de zomer verzorg je je plantjes en kun je al snoepen van worteltjes, aardbeien en bessen. In de herfst maak je heerlijke salades van groente uit je eigen tuin. En zelfs in de winter kun je verse groente kweken.

Doel

Hoe leg je je eigen moestuin aan? Hoe onderhoud je de tuin? Wat kun je met de producten doen? Hoe tuinier je gifvrij?
Leerlingen leren verantwoordelijk te zijn voor de natuur.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

In Mijn eerste moestuin wordt uitgelegd welke planten je wanneer moet kiezen en hoe je ze moet laten groeien. Ook zijn in het boek ontwerpen voor verschillende moestuinen te vinden: voor grote tuinen, voor kleinere tuinen en zelfs voor een minituin op het balkon.
Mijn eerste moestuin is het 2e deel van de serie educatieve tuinboeken voor kinderen. Door Mijn eerste moestuin leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor de natuur.
Deel 1 Mijn eerste tuinboek maakt kinderen vertrouwd met de natuur en het 3e deel Tijdreis in je eigen tuin plaatst de mens in de natuur.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
milieu, natuur, planten, voeding
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
Het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC