<< terug naar het overzicht

32 lessen voor de toekomst

Het boek ’32 lessen voor de toekomst’ staat vol praktische voorbeeldlessen om basisschoolleerlingen – op hun eigen niveau – bij een duurzame wereld te betrekken. Het gaat om enthousiasmerende en vernieuwende lessen die passen bij de kerndoelen in het onderwijs. Het boek met bijhorende website bevat 8 lessen voor de onderbouw, 12 lessen voor de middenbouw en 12 lessen voor de bovenbouw.

'32 lessen voor de toekomst' laat een vernieuwende kijk op onderwijs zien. Ervaren vakdocenten vertalen in het boek duurzaam onderwijs naar kleuters, beginnende rekenaars en stoere schoolverlaters. Ook staan er lessen beschreven van mensen buiten de onderwijswereld,  zoals een beroemd avonturier.

Kortom: een boek vol inspiratie om je missie als leerkracht (leerlingen te betrekken bij de actualiteit) te ondersteunen en concreter te maken.

Doel

De lessen passen bij de kerndoelen in het onderwijs. Bij iedere bouw en hoofdstuk staat beschreven bij welk kerndoel de les hoort.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Het boek met bijhorende website bevat 8 lessen voor de onderbouw, 12 lessen voor de middebouw en 12 lessen voor de bovenbouw.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
burgerschap, duurzaamheid, milieu
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Periode
het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC