<< terug naar het overzicht

Even d r uit

Buitenles geven: we vinden het belangrijk, we willen het graag, de kinderen willen het enorm graag en toch... . Om het je een beetje makkelijker te maken, helpt ‘Even d’r uit!’ je op weg: 100 kaarten met buitenopdrachten die maximaal 15 minuten duren. Ook met rekenen en taal kun je vanaf nu dus gewoon ‘Even d’r uit!’

Vakgebieden
Per bouw vind je 25 kaarten met buitenopdrachten voor de vakgebieden rekenen, taal, techniek, kunst en filosofie. De kaarten voor rekenen, taal en techniek zijn gebaseerd op gangbare methodes voor deze vakken. Bij het maken van de kunstkaarten is gebruik gemaakt van de expertise van mensen uit de (educatieve) kunstsector.
 
Hoe werkt het?
Op elke kaart lees je om welk vakgebied het gaat en welk thema wordt uitgelicht. De illustraties en de tekst op de kaart vertellen wat de bedoeling is. De uitleg is zo kort mogelijk gehouden, zodat je er als leerkracht je eigen draai aan kunt geven. Dit geldt ook voor de aanduiding van de groepsgrootte. Je schat zelf in wat het beste werkt voor jouw groep: in tweetallen, kleine groepjes, klassikaal, zelfstandig of geleid.De meeste kaarten hebben een open einde en geven geen antwoorden op de gestelde vragen. Een eventuele verdieping na afloop, buiten of binnen, blijft hierdoor mogelijk.


“Het leuke aan lesgeven met de Even d’r uit! kaarten is, dat je geen voorbereiding nodig hebt. In plaats van een dik praktijkboek door te spitten, pak je de opdrachten erbij en je les is klaar”. Leerkracht Lea Dasbergschool, Arnhem

Wat heb je nodig?
Om lekker snel ‘Even d’r uit!’ te kunnen gaan, is ervoor gezorgd dat je weinig nodig hebt om naar buiten te kunnen gaan. Veel materialen zijn buiten te vinden. Zo niet, dan vind je bij het kopje 'nodig' een overzichtje van wat je nodig hebt voor de opdracht.

Hoe lang duurt het?
Even maar! Zo’n 15 minuten per opdracht! Kort genoeg om tussen twee lessen door ‘Even d’r uit!’ te zijn en lang genoeg om zinvol bezig te zijn.

Doel

Buitenlessen inpassen in je dagelijkse onderwijs voor de vakgebieden taal, rekenen, techniek, kunst en filosofie.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Lesmateriaal
Thema
afval, biodiversiteit, dieren, duurzaamheid, landschap, milieu, natuur, planten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Periode
het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC of laten bezorgen