<< terug naar het overzicht

RED ETEN EN VOORKOM VOEDSELVERSPILLING!

Wat kun je zelf doen om voedselverspilling en voedseloverschot te voorkomen? Dagelijks gooien we veel voedsel weg. Dat hoeft niet. In Almere gaan we hier anders mee om. “Wat kunnen we met voedseloverschotten doen, met Wie werken we samen, voor Wie zijn die voedseloverschotten bestemd en Waarom doen we dat?” Millicent (van Buitengewoon Almere) en kok Leo leren de klas alles over voedselverspilling.

Ontdek tijdens onze kookworkshop hoe de voedselketen werkt en de overschotten die kunnen ontstaan. Alles wat nodig is om een voedselproduct in de winkel te krijgen, teveel verspilling, en hoe wij dat met elkaar kunnen verminderen en zelfs voorkomen.
Ook ga je inzien dat er kinderen in overvloed leven, terwijl andere kinderen met voedseltekorten te maken hebben. We werken samen met Stichting Buitengewoon Almere en we informeren jullie hierover.
Ook kinderen in Almere leven in situaties waar dagelijks gezond voedsel eten niet vanzelfsprekend is!

Je gaat samen met onze kok Leo koken met ‘gered’ voedsel. Je leert dat het heerlijk smaakt, gezond is en dat onze gerechtjes ook thuis te maken zijn.

Kortom: wij zorgen samen voor een leuke, levendige “doe”- kookworkshop

Doel:

De leerlingen leren over circulaire economie, verduurzaming, samenwerking (binnen organisaties en erbuiten), gezond voedseltekort en voedseloverschot en de verbinding naar armoedebestrijding. Na een stukje theorie, doen we de kookschorten aan en maken we een aantal gezonde gerechtjes.

Inhoud:

De leerlingen krijgen:

  • theorie over voedselverspilling door Millicent
  • kookles met kok Leo

Na afloop van de les ontvangt elke leerling een kookcertificaat!

Opmerkingen:

De activiteit kan op verschillende locaties worden uitgevoerd:

  • Op school: heeft school een grote keuken? Dan kan deze activiteit gewoon op school uitgevoerd worden!
  • Buurtcentrum de Bazuin, Luitstraat 1. 
  • Buurtcentrum in de buurt van de school met een ruime keuken.

Wanneer je deze activiteit boekt nemen wij contact met je op. 

De prijsberekening volgt achteraf.

Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs (onderbouw)
Periode
Het hele schooljaar mogelijk
Plaats
Voor plaats zie opmerkingen
Kosten
€33,18 per leerling (t/m 17) daarna €12,94 per leerling excl. 21% btw / €40,15 per leerling (t/m 17) daarna €15,65 per leerling incl. 21% btw
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Voeding
21e eeuwse vaardigheden
Samenwerken;Sociale en culturele vaardigheden;Probleemoplossend vermogen;Kritisch denken;Probleem oplossen
Duurzame ontwikkelingsdoelen
2. Geen honger4. Kwaliteitsonderwijs12. Verantwoorde consumptie en productie
Trefwoorden
voedselverspilling
voeding
verspilling
koken