Catalogus
terugterug naar het overzicht

NATUURWIJS NATUURDAGEN

Met de klas een hele dag de natuur in onder deskundige begeleiding van een NatuurWijzer, in een natuurgebied of park naar keuze.

De kinderen leren spelenderwijs over natuur door zelfontdekkend leren. Daarbij ervaren de kinderen de natuur met al hun zintuigen, door te kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven.

In overleg met de leerkracht wordt vooraf een thema en leerdoelen gekozen, waarbij de nadruk kan liggen op natuurbeleving of op een specifiek kennis leerdoel. Indien gewenst kan het programma aansluiten bij de natuurmethode op school of lesvervangend worden ingezet.

Kijk naar een kort filmpje voor een impressie van een NatuurWijs natuurdag, waarbij kinderen en leerkrachten vertellen over hun ervaringen.

Op de website van NatuurWijs staan ruim 100 natuuropdrachten die je gratis kunt downloaden. Je kunt sorteren op seizoen en groep. De opdrachten kun je uitvoeren op het schoolplein, in de omgeving van de school, in een park of bos.

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen zich gratis abonneren op de thema-lesbrief van NatuurWijs. Na aanmelden ontvang je elk kwartaal een nieuwe lesbrief met een seizoensgericht thema over natuur. In de lesbrief staan leuke weetjes over het onderwerp en opdrachten om in de klas en buiten met de kinderen uit voeren.

Doel:

- De kinderen leren van de natuur over de natuur (kerndoelen 39, 40, 41)
- De kinderen ervaren dat het fijn is om in de natuur te zijn.

Tijdsinvestering:

Circa 5 uur in de natuur + reistijd

Type
Overige
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs (onderbouw)
Periode
hele jaar
Plaats
In een natuurgebied of park naar keuze
Kosten
€195 per groep van maximaal 30 leerlingen
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Trefwoorden
natuurbeleving, planten, bomen, dieren, seizoen