Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Soort

Downloads

Informatie

Voor de leerkracht


Inschrijfformulier

Groep 1-2

Groep 3-4

Groep 5-6

Groep 7-8

terug‹ terug

Even d´r uit met groep 1&2 | Buiten als leslokaal

Het belang van buiten zijn wordt steeds duidelijker. Zowel voor de concentratie als voor het verwerken van opgedane kennis blijkt hoe belangrijk het is om regelmatig met kinderen naar buiten te gaan. Toch is het in de praktijk best lastig om dit in te passen in je dagelijkse onderwijs. Om het je een beetje makkelijker te maken, helpt ‘Even d’r uit!’ je op weg.

'Het leuke aan lesgeven met de Even d’r uit! kaarten is, dat je geen voorbereiding nodig hebt. In plaats van een dik praktijkboek door te spitten, pak je de opdrachten erbij en je les is klaar'. Leerkracht Lea Dasbergschool, Arnhem

Per bouw vind je 25 kaarten met buitenopdrachten voor de vakgebieden rekenen, taal, techniek, kunst en filosofie. De kaarten voor rekenen, taal en techniek zijn gebaseerd op gangbare methodes voor deze vakken.

Je schat zelf in wat het beste werkt voor jouw groep: in tweetallen, kleine groepjes, klassikaal, zelfstandig of geleid. De meeste kaarten hebben een open einde en geven geen antwoorden op de gestelde vragen. Een eventuele verdieping na afloop, buiten of binnen, blijft hierdoor mogelijk.

Hoe lang duurt het?
Zoals de naam al zegt…even maar! Zo’n 15 minuten per opdracht.
Kort genoeg om tussen twee lessen door ‘Even d’r uit!’ te zijn en lang genoeg om zinvol bezig zonder kostbare onderwijstijd te verliezen.

De landelijke buitenlesdag is op 7 april 2020. Maar ook voor andere momenten kun je de buitenleskaarten lenen.

Doelgroep:

groep 1, groep 2

Thema:

Tijdsinvestering:

15 minuten per opdrachtkaart

Type
Leskisten
Plaats
buiten (schoolplein of parkje in de buurt)
Kosten
9,75