<< terug naar het overzicht

Vlinders: vlinderkweekkast (zonder eitjes)

Echte vlinders in de klas? Dat kan met een vlinderkweekkast van de Natuurmediatheek en het kweekpakket van De Vlinderstichting | Koolwitjes in de klas. Leuk om te doen en onvergetelijk voor de kinderen!

Bij de Vlinderstichting reserveer je koolwiteitjes, daar kan je één of meerdere pakketten levend materiaal bestellen. Je krijgt een compleet pakket met eieren, rupsen en poppen. Deze kan je in de klas opkweken tot vlinders. Kies de maand en de dag waarop je het pakket graag bezorgd wilt krijgen. Let op, er zijn alleen pakketjes beschikbaar op de data die je ziet. 

Bij Anmec/Natuurmediatheek reserveer je vervolgens een vlinderkweekkast voor de gewenste periode. 

Nu kunnen de leerlingen het proces volgen van vlindereitje - rups - cocon - vlinder. Hoe snel de levenscyclus gaat, is afhankelijk van de tijd van het jaar. Uitgaande van minimaal 16 uur licht per dag, duurt de complete levenscyclus van het groot koolwitje (van eitje tot vlinder) ongeveer 35 à 36 dagen. 

Doel

Met de vlinderkweekkast kunnen de kinderen de metamorfose van eitje tot vlinders volgen en leren de kinderen zorg te dragen voor de dieren. 

Opmerkingen

De vlinderkweekkasten komen zonder eitjes. De eitjes kun je bestellen via de vlinderstichting.

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

De afmetingen van een kast zijn 30 cm x 30 cm x 60 cm.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Type
Veldwerkmateriaal
Thema
dieren, natuur
Niveau
kinderdagverblijf, groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs