<< terug naar het overzicht

Gratis groentezaden voor basisscholen en bso┬┤s

Wil je in aanmerking komen voor een moestuinpakket met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan? Het pakket bestaat uit 10 zakjes met duizenden zaden snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school of bso. Per school of bso kan maximaal 1 pakket worden aangevraagd.

Voor deze pakketten geldt op = op. Als je aangeeft dat je belangstelling hebt, kunnen we daardoor niet garanderen dat je ook een pakket ontvangt. Geef uiterlijk 10 december je interesse door via dit formulier.

Doel

Zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met moestuinieren en gezonde groenten. 

Inhoud

Net als vorig jaar kunnen basisscholen en bso's gratis groentezaden aanvragen via ANMEC. Hiermee kun je samen met de kinderen moestuinieren op je eigen terrein gezonde groenten kweken voor in salades en andere gerechten.

Over het pakket

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met duizenden zaden snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school of bso. Op de zakjes staat wanneer ze gebruikt kunnen worden en een link naar de webpagina met meer informatie en downloads én kun je je aanmelden voor de moestuinnieuwsbrief.

Biologisch?

De zaden in het pakket zijn een natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben enkel geen officieel keurmerk.

Geef uiterlijk 10 december je interesse door via dit formulier. Dit geldt alleen voor Amsterdamse organisaties. Organisaties van buiten Amsterdam kunnen bij hun lokale NME-centrum terecht.

We nemen contact met je op zodra bekend is of er voldoende zadenpakketten zijn. In elk geval vóór 17 februari, zodat je het pakket nog voor de voorjaarsvakantie ontvangt. Het pakket wordt naar je opgestuurd via PostNL.

Lesmateriaal en teeltinformatie

Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie, kun je werkbladen downloaden en je aanmelden voor de moestuinnieuwsbrief. 

Aanvullingen op het boekje:

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Type
Veldwerkmateriaal
Thema
planten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs (onderbouw), voortgezet onderwijs (bovenbouw)
Plaats
op school of op de bso