ALLES VOOR EEN PANNENKOEK OP DE KOOI
Tijdens de les ‘Alles voor een pannenkoek’ bedenken en ontdekken kinderen wat er nodig is om een pannenkoek te kunnen bakken. Welke ingrediënten moeten erin? Waar komen die vandaan? En wat is er nog meer nodig om een pannenkoek te bakken. De kinderen gaan dus eieren rapen bij de kippen, melk halen bij de koe en het graan malen om meel te maken. Als alle ingrediënten zijn verzameld op de kinderboerderij wordt een beslag gemaakt, waaraan elk kind een bijdrage levert. Ook bakken ze zelf de pannenkoeken. Daarna is het natuurlijk smullen én samen afwassen.
Leerlingen met een allergie? Overleg voorafgaande aan uw komst naar de kinderboerderij met ouders hoe hiermee om te gaan. Hoe ernstig is de allergie? Wat mag de leerling tijdens de les wel en niet? Laat de betreffende leerling(en) bijvoorbeeld een glutenvrije pannenkoek van thuis meenemen in een brooddoos.
Deze les duurt 75 minuten en wordt volledig begeleid door een Medewerker Educatie van Natuurstad.
Doel:
Aan het einde van de lescyclus hebben de leerlingen ervaren dat een alledaags product zoals een pannenkoek wordt gemaakt van ingrediënten die van planten of dieren afkomstig zijn.
Tijdsinvestering:
75 minuten
Verdere benodigdheden:
In verband met het werken in groepjes is per 5 à 6 leerlingen een begeleider noodzakelijk. Er kunnen maximaal 5 groepjes gemaakt worden.
Heb je een leerling met een allergie, neem dan contact op met het lescentrum van De Kooi.
Leslocatie
De Kooi – IJsselmonde
Maeterlinckweg 85
3076 GA Rotterdam
T: 010-4327921
E: educatiekooi@natuurstad.nl
Opmerkingen:
Deze les vindt plaats in periode Periode 2 - november t/m december 2024