LESKIST KAAS MAKEN - DE BOKKESPRONG
Aan de hand van een zeer eenvoudige fotohandleiding kunt u stapsgewijs met uw leerlingen kaas maken. In de kist treft u alle materialen aan die u nodig heeft om kaas te maken. Alleen de ingredienten dient u zelf aan te schaffen. Er kunnen maximaal 40 leerlingen tegelijkertijd een kaasje maken. Tijdens het kaasmaken moeten twee wachttijden worden overbrugd. De invulling voor deze periodes is niet omschreven.
Doel:
De leerlingen ondergaan en ervaren het proces van melk tot kaas.
Na afloop van de activiteiten hebben de leerlingen hun eigen kaasje gemaakt en geproefd.
Tijdsinvestering:
Voorbereiding: Ongeveer 60 minuten
Lesduur: Ongeveer 90 minuten
Verdere benodigdheden:
Voor het gebruik van deze leskist moet u zelf voor de volgende materialen zorgen:
De leskist Kaas maken bestaat uit 2 kisten en een kaaspers. Houdt u daar rekening mee bij het ophalen.
Ophalen en terugbrengen van deze leskist kan op de volgende locatie:
De Bokkesprong – Delfshaven
Tjalklaan 90
3028 JK Rotterdam
T: 010-2622838
E: educatiebokkesprong@natuurstad.nl
Educatief medewerker(s):
Anneke 06-43835691
Paul 06-289 232 84
In Google Maps: https://goo.gl/maps/FywmGTykF4V1rZS38
Het lescentrum is van maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur.
Opmerkingen:
Kaasmaken gaat het beste met rauwe melk (vers van de koe). Het is ook mogelijk om de kaas van verse volle dagmelk uit de supermarkt te maken. U dient rekening te houden met de aanschaf van ca. één liter melk per leerling. Voor een goede uitvoering en schoonmaak is het inschakelen van een paar hulpouders aan te raden.