terugterug naar het overzicht

LESKIST KAAS MAKEN - DE BOKKESPRONG

Aan de hand van een zeer eenvoudige fotohandleiding kunt u stapsgewijs met uw leerlingen kaas maken. In de kist treft u alle materialen aan die u nodig heeft om kaas te maken. Alleen de ingredienten dient u zelf aan te schaffen. Er kunnen maximaal 40 leerlingen tegelijkertijd een kaasje maken. Tijdens het kaasmaken moeten twee wachttijden worden overbrugd. De invulling voor deze periodes is niet omschreven.

Doel:

De leerlingen ondergaan en ervaren het proces van melk tot kaas.
Na afloop van de activiteiten hebben de leerlingen hun eigen kaasje gemaakt en geproefd.

Tijdsinvestering:

Voorbereiding:              Ongeveer 60 minuten
Lesduur:                       Ongeveer 90 minuten

Verdere benodigdheden:

Voor het gebruik van deze leskist moet u zelf voor de volgende materialen zorgen:

  • melk (1 liter per leerling)
  • karnemelk

De leskist Kaas maken bestaat uit 2 kisten en een kaaspers. Houdt u daar rekening mee bij het ophalen.

Ophalen en terugbrengen van deze leskist kan op de volgende locatie:

De Bokkesprong – Delfshaven
Tjalklaan 90
3028 JK Rotterdam
T: 010-2622838
E: educatiebokkesprong@natuurstad.nl
Educatief medewerker(s):
Anneke 06-43835691
Paul 06-289 232 84

In Google Maps: https://goo.gl/maps/FywmGTykF4V1rZS38

Het lescentrum is van maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur.

Opmerkingen:

Kaasmaken gaat het beste met rauwe melk (vers van de koe). Het is ook mogelijk om de kaas van verse volle dagmelk uit de supermarkt te maken. U dient rekening te houden met de aanschaf van ca. één liter melk per leerling. Voor een goede uitvoering en schoonmaak is het inschakelen van een paar hulpouders aan te raden.

Organisatie
Natuurstad Rotterdam
Type
Leskisten
Niveau
groep 7, groep 8, speciaal onderwijs
Periode
Het hele jaar door te gebruiken.
Plaats
De Bokkesprong - Tjalklaan 90, 3028JK Rotterdam - T: 0102622838 - E: educatiebokkesprong@natuurstad.nl
Kosten
€39,00 per kist
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Trefwoorden
voedsel, zuivel, zoogdieren, kaas, melk
Informatie
Bekijk lesvoorbereiding
afbeelding