<< terug naar het overzicht

Boerderijeducatie - groep 7-8

Leuke praktijkles op de boerderij!

Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Hoe ziet het leven op een boerderij eruit? Boerderijeducatie betekent beleven, leren en ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. 

Geschikt voor alle groepen 7 en 8 basisonderwijs. Grote korting in verband met sponsorbijdragen. 

Op een 80 tal boerderijen in Overijssel en Gelderland kun je met de klas terecht voor een belevingsles. Er zijn praktijklessen op alle niveaus van het basisonderwijs. De deelnemende bedrijven vertegenwoordigen verschillende bedrijfstakken, waaronder de melkveehouderij, vleesveehouderij, varkenshouderij, pluimveehouderij, fruit-groenteteelt. De educatieboerderijen voldoen aan strenge eisen op gebied van veiligheid en hygiene. Daarnaast bezitten zij over de juist educatieve vaardigheden. 

Doel:

Inzicht krijgen in waar voedsel vandaan komt en op welke wijze voedsel geproduceerd wordt. Kennismaking met hedendaagse landbouw.

Tijdsinvestering:

Een bezoek aan het boerenbedrijf duurt 2 uur. Daarnaast worden er lessen aangeboden ter voorbereiding en ter verwerking op school (zie de handleiding die meegestuurd wordt bij reservering).

Opmerkingen:

Zorg voor geschikte kleding, die vies mag worden. En neem aan aantal hulpouders mee, één begeleider per 4-6 kinderen is een handig aantal.

Inhoud:

De groep gaat op bezoek bij een boerenbedrijf. De boer ontvangt de groep,  geeft een rondleiding waarna de leerlingen praktische opdrachten uitvoeren op en om het erf, stallen en/of in de wei. Het programma is verschillend per bedrijf.  Van te voren hebben de educatieboer en de school contact over het exacte programma. 

Domeinen
dieren
planten
omgeving
Type
Boerderijeducatie
Niveau
groep 7, groep 8
Periode
febr-nov
Plaats
op de boerderij
Uitvoering door
boer
Kosten
50 euro, groepen uit Voorst en Ede gratis.
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Informatie
Bekijk bestanden