<< terug naar het overzicht

Darwin in de stad

In de toekomst leeft driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Een groot deel van de rest van het aardoppervlak is nodig voor landbouw, dus waar gaat de natuur dan naar toe? Naar de stad, laat Menno Schilthuizen zien in dit wonderlijke en verrassende boek. En wanneer de natuur naar de stad gaat, neemt de evolutie een aparte wending. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker, stadsduiven ontwikkelen een detoxverenkleed en onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. Stadsmerels zijn zelfs bezig zich te ontwikkelen tot een compleet nieuwe soort die je Merula urbanicus zou kunnen noemen. Dankzij evolutionaire aanpassing die zich voltrekt met snelheden waar Darwin niet van had durven dromen, raken mens en stadsnatuur steeds beter op elkaar ingespeeld en wordt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het leven op aarde ingeluid. Een hoofdstuk waarin veel biodiversiteit verdwijnt, maar ook veel nieuwe dier- en plantensoorten het licht zullen zien.

Doel

Darwin in de stad laat zien hoe de toekomst eruit ziet, welke kant de wereld opgaat en hoe de biodiversiteit zal veranderen. 

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Het boek laat de toekomst zien wat betreft evolutie en biodiversiteit. Darwin in de stad laat zien hoe de toekomst eruit ziet. De toekomst waarbij meer mensen in steden wonen, meer landbouw nodig is en de ruimte voor natuur verdwijnt. 

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
biodiversiteit, dieren, natuur
Niveau
volwassenen
Periode
het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC