<< terug naar het overzicht

De uitvinder van de natuur

Andrea Wulf beschrijft in 'De uitvinder van de natuur' de gedurfde expedities van de moedige ontdekkingsreiziger en bekendste wetenschapper van zijn tijd, Alexander von Humboldt, en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar de vorming van het landschap op verschillende continenten.
Alexander von Humboldt (1769-1859) had een grote honger naar avontuur en ontdekkingen, hij beklom de hoogste vulkaan ter wereld, reisde door Siberië, waar de bevolking aan miltvuur leed, en deed onderzoek in de meest afgelegen gebieden. Met zijn ideeën was hij zijn tijd ver vooruit. Humboldt wist toen al dat menselijk ingrijpen effect heeft op het klimaat. Zijn gedachten werden aangescherpt door zijn vriendschappelijke relaties met Goethe en Jefferson, en vormden een inspiratiebron voor grootheden uit diverse disciplines, onder wie Darwin, Bolívar, Wordsworth en Thoreau.

Doel

De Uitvinder van de Natuur gaat over het leven van Alexander Von Humboldt die zijn tijd ver vooruit was met zijn ideeën tijdens ontdekkingen en avonturen. Het boek beschrijft het leven en de avonturen met de ideeën die hij al had waaronder de invloed van het menselijk ingrijpen op het klimaat.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Andrea Wulf beschrijft in 5 delen het leven van Alexander Von Humboldt met hoe hij op ideeën kwam, deze verzamelende en verspreidde.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
biodiversiteit, dieren, klimaat, landschap, natuur
Niveau
volwassenen
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC