Catalogus
terugterug naar het overzicht

WATERSCHAP RIJNLAND: WATER LESSEN EN EXCURSIES

Naast een rondleiding op de zuivering is het nu ook mogelijk een escaperoom te maken op de zuivering of in de klas. Kraak de Klas is een nieuw spel gericht op het thema afvalwaterzuivering passend bij de leeftijdsgroep 9 tot 14 jaar. Deze gastles kan aanvullend of apart geboekt worden bij de rondleiding op de afvalwaterzuivering. Kraak de Klas is aan te vragen via onderstaand formulier!

Vraag het Kraakdeklas programma aan

Materialen spel

Kraak de Klas bestaat uit 3 houten kisten met daaraan verschillende hangsloten bevestigd.  Elke houten kist heeft 5 spannende hangsloten: sleutelslot, 3-cijferslot, 4-cijferslot, letterslot en richtingslot. Daarnaast bevat elke kist een slotvermeerderaar om meerdere hangsloten aan de kist te kunnen hangen.

Methode en Vaardigheden

In je eigen lokaal snel een escape room creëren voor je leerlingen? Krijgen zij de kist open binnen 45 minuten? Door middel van het oplossen van opdrachten en puzzels verzamelen de leerlingen codes van hangsloten die bevestigd zijn aan een houten kist. Elke code brengt ze dichter bij het openen van de kist. Als de kist is geopend of wanneer de tijd voorbij is, eindigt het spel. De codes zijn gekraakt (of niet). Welke school zet de snelste tijd neer?? Tijdens Kraak Kracht krijgen de leerlingen vervolgens inzicht in de vaardigheden die zijn ingezet tijdens het spel.

Kraak Kracht

Met Kraak Kracht krijgen de leerlingen inzicht in verworven vaardigheden

Kraak Kracht zijn de 15 minuten die volgen op elk spel van Kraak de Klas. In dit kwartier evalueren de leerlingen het spel en krijgen daardoor inzicht in getoonde vaardigheden.

Kraak Kracht richt zich op de 21st century skills. Kraak de Klas is een perfect middel om te werken aan communiceren, samenwerken, probleemoplossend vermogen en creativiteit. In tegenstelling tot veel onderwijsmateriaal dat zich bij de 21st century skills voornamelijk richt op het gebruik van ICT.

Type
Overige
Niveau
groep 6, groep 7, groep 8, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs (onderbouw)
Periode
hele jaar
Trefwoorden
water