Catalogus
terugterug naar het overzicht

VANPETNAARPRETMETLED

Op een interactieve en impactvolle manier kinderen, bewust te maken dat plastic afval (met PET als voorbeeld) de bron is van nieuwe producten en activiteiten. Dit willen we vooral bereiken door te inspireren om door de vanPETnaarPRET-bril anders te gaan kijken. De invulling kenmerkt zich door de combinatie van vertellen, laten zien en vooral doen. Een belangrijk uitgangspunt is plezier. Hierdoor vergroot je de impact en de kans op bewustwording en handelen. Recyclen is FUN!

Om de vanPETnaarPRET boodschap nog concreter te maken en het bereik te vergroten hebben we een hanglamp ontwikkeld van 100% eigen PETverpakkingen. In het traject vanPETmetPRETmetLED gaan we samen in verschillende stappen een eigen 100% gerecyclede PETlamp maken. 

Doelgroep
Het programma heeft een sterk educatief karakter en is uitermate geschikt voor het basisonderwijs. Gegeven het type onderwijs wordt het programma aangepast aan leeftijd van de leerlingen. Daarnaast is dit programma ook geschikt voor organisaties die een omslag willen maken naar meer circulair. Dit traject zorgt voor bewustwording, anders kijken, actie en een concreet eindproduct.

Type
Overige
Niveau
groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs (onderbouw)
Periode
hele jaar
Kosten
Kosten op basis van uw wensen
Kerndoelen
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Trefwoorden
plastic
energie