Omschrijving:
Met voedseleducatie maken kinderen spelenderwijs kennis met smaakontwikkeling, consumentenvaardigheden, gezond en duurzaam eten en koken. Voedseleducatie is niet alleen leuk, maar ook effectief!
In de Smaakleskist zit de lesmap met het lesmateriaal en alle keukenmaterialen die je kunt gebruiken tijdens het geven van Smaaklessen.
Weizigt biedt deze kist aan namens GGD ZHZ en JOGG in Dordrecht.
Kerndoelen:
Kerndoel 34: Gezondheid, Kerndoel 35: Redzaam gedragDoel:
Kinderen met goede voedselkennis en vaardigheden zijn in staat om bewuste, duurzame én gezonde keuzes te maken op het gebied van voedsel en voeding.
Inhoud:
Alle materialen om smaaklessen te kunnen geven (exclusief ingredienten):
- handleiding: map met lesmateriaal voor alle groepen
- borden, bekers, bestek
- keukengerij: snijplak, weegaschaal, maatbeker enz.
Een overzicht van de producten die nodig zijn voor smaaklessen kun je downloaden op deze webpagina.
Tijdsinvestering:
Zelf te bepalen. Je kunt voedseleducatie inzetten:
Opmerkingen:
Meer doen met voeding en gezondheid op school?
Deze organisaties bieden informatie en ondersteuning:
Doe ff gezond! en Gezonde school in Dordrecht: website
Vraag de Gezonde school adviseur om advies
Jong Leren Eten: website
Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt naast de Smaakleskist ook:
- lekist Alles voor een pannenkoek, voor groep 1-2
- leskist Van koe tot koelkast, groep 1-8
- de Tuinles bij Weizigt, groep 6-7-8