<< terug naar het overzicht

Moestuinieren: Praatplaten voor moestuinlessen

Geeft jouw organisatie moestuinlessen? Met deze 8 praatplaten op A3-formaat kunnen begeleiders op vernieuwende wijze (extra) verdieping geven aan de lessen.

Inzicht in (kringloop)processen
Aan de hand van de ervaringen en belevenissen in de moestuin geven de praatplaten de leerlingen meer inzicht in verschillende thema’s en (kringloop-) processen. Met ontdekopdrachten, het stellen van doordenkvragen en het voorleggen van stellingen, worden de leerlingen gestimuleerd zelf na te denken over de wereld om hen heen, hun voedsel en mogelijke duurzame(r) en gezonde(r ) keuzes daarin. Een mooi voorbeeld van natuurfilosofie.

Een korte handleiding van 1 A4 geeft toelichting hoe de platen gebruikt kunnen worden.

De platen zijn in opdracht van Jong Leren Eten ontwikkeld door vereniging GDO in samenwerking met Utrecht Natuurlijk, De Groene Belevenis en Omgevingsdienst regio Utrecht.

Wij hebben ze al voor je uitgeprint en geseald. Wil je ze online bekijken of zelf printen? Klik hier.

Doel

Werken met de praatplaten geeft de kinderen inzicht in de samenhang en kringlopen in de natuur (en in de moestuin) en de rol die planten daarin spelen.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

De praatplaten gaan over volgende thema's:

  1. Plantenonderdelen
  2. Groei
  3. Bloemen
  4. Bestuivers
  5. Zaden
  6. Kringloop
  7. Bodemdieren
  8. Eten

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Lesmateriaal
Thema
planten, voeding
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 6, groep 7, groep 8