<< terug naar het overzicht

Groente-, fruit-, etenresten en tuinafval (GFT) - Aanvullend lesmateriaal

Dit pakket is een aanvulling op het lespakket ‘’De hele buurt afvalvrij’’ voor leerkrachten die extra aandacht willen besteden aan gft.

35% van al het restafval dat in Amsterdam geproduceerd wordt, bestaat uit gft. Dat terwijl het heel nuttig en goed is om dit apart in te zamelen! Het ingezamelde gft kan voor 100% weer als grondstof gebruikt worden, terwijl weggooien bij het restafval betekent verbranding. Daarom gaat Amsterdam in steeds meer buurten gft apart inzamelen. In dit pakket vind je naast de les over gft uit het lespakket ‘’De hele buurt afvalvrij’’ een extra gft-challenge en een kleurplaat.

Opmerkingen

Basisscholen uit Amsterdam en leden van de NatuurMEdiatheek vragen we nadrukkelijk hun bestelling via deze site te plaatsen. Overige belangstellenden kunnen hun bestelling downloaden via 'bekijk lesvoorbereiding'.

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Inhoud

Wat zit er in het pakket

  • De handleiding van het lespakket ‘’De hele buurt afvalvrij groep 6 t/m 8’’ inclusief les 5 over gft in PDF.
  • Presentatie les 5 over gft in PDF.
  • Kleurplaat over het inzamelen van gft in PDF.
  • De gft-challenge: in deze challenge gaan leerlingen zelf creatief aan de slag om ouders en buurtgenoten te leren over het aanbieden en inzamelen van gft-afval in PDF.
  • Poster gft-challenge in PDF. 
Leverancier
ANMEC
Type
Projecten
Thema
afval, klimaat, milieu, voeding
Niveau
groep 6, groep 7, groep 8
Informatie
Bekijk lesvoorbereiding