Catalogus
terugterug naar het overzicht

KINDER KLIMAAT ONTWERPWEDSTRIJD BODEGRAVEN-REEUWIJK

Dit jaar organiseert de gemeente een kinderklimaattop in een nieuw jasje. We doen dit in de vorm van een ontwerpwedstrijd met tentoonstelling voor leerlingen uit groep 7 of 8 voor álle basisscholen in de gemeente. 

Ontwerp jullie schoolgebouw van de toekomst en win een mooie prijs!
Wat vragen we de kinderen? In september start de bouw van een nieuw schoolgebouw in de gemeente. Dat schoolgebouw wordt helemaal duurzaam gebouwd met natuurlijke materialen. Nu zijn we heel benieuwd hoe kinderen zelf een duurzaam en natuurlijk schoolgebouw zien. Daarom vragen we ze om hun schoolgebouw van de toekomst te maken. De ontwerpen worden beoordeeld door een jury en het beste ontwerp wint een gaaf duurzaam uitje voor de hele klas.

Voorbereiding
AIle deelnemende groepen krijgen een gastles over klimaat, energie en duurzaam bouwen op school, met daarbij een (kort!) lesprogramma. In de les gaan de leerlingen vooral creatief aan de slag en krijgen ze allerlei voorbeelden en korte opdrachten. De voorbereiding voor de wedstrijd is 1 tot 3 dagdelen, inclusief de gastles. Deze gastles plannen we graag alvast vóór de zomervakantie met jullie in voor de tweede, derde, of vierde week van september.

Save the Date!
Tentoonstelling 23 oktober tot 7 november 2023, Evertshuis Bodegraven Vanaf 23 oktober is de tentoonstelling met alle ontwerpen twee weken lang te zien in het Evertshuis en daarna worden de winnaars bekend gemaakt. 

Tijdsinvestering:

4 uur voorbereiding op school 

Organisatie
CNME de Zwanebloem / ODMH
Type
Projecten
Niveau
groep 7, groep 8
Periode
sept-okt
Kosten
gratis
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Domeinen
duurzaamheid
klimaat
Trefwoorden
duurzaamheid
klimaat
afbeelding