terugterug naar het overzicht

BESCHUIT MET MUISJES OP DE KOOI

De lente is een tijd van nieuw leven en geboortes. Tijdens ‘Beschuit met muisjes’ ontdekken de kinderen dat dieren op verschillende manieren geboren worden en zich anders ontwikkelen. Sommige dieren komen uit een ei, andere uit de buik van de moeder. Hoe zorgen moeders voor hun jongen? Wat eten de jonge dieren en is dat bij mensen hetzelfde? Wat is metamorfose eigenlijk? Aan het einde van de les hebben de kinderen antwoord op al dit soort vragen.

Tijdens de les staan de lente, geboortes en jonge dieren centraal. Kinderen gaan onder andere in groepen aan de slag met verschillende opdrachten in ontdekhoeken. Hierbij staan onder meer de volgende vragen centraal: Hoe word ik geboren? Hoe zie ik eruit als ik net geboren ben? Wat eet ik als ik net geboren ben? En: hoe zie ik eruit als ik volwassen ben? Natuurlijk komen de kinderen ook in aanraking met echte dieren van de kinderboerderij.

De les duurt 75 minuten en wordt volledig begeleid door een Medewerker Educatie van Natuurstad.

Doel:

Aan het eind van de lescyclus weten de leerlingen dat er 2 verschillende manieren zijn waarop dieren geboren worden: uit een ei (eierleggend) of uit de buik van de moeder (levendbarend).

Tijdsinvestering:

75 minuten

Verdere benodigdheden:

Tijdens het opdrachtencircuit gaan de leerlingen in groepjes aan de slag. Een actieve begeleider per groepje is hierbij gewenst.

Leslocatie

De Kooi – IJsselmonde 
Maeterlinckweg 85 
3076 GA Rotterdam 
T: 010-4327921 
E: educatiekooi@natuurstad.nl 
Educatief medewerker(s): 
Marjolein 06-51899130

Opmerkingen:

Deze les vindt plaats in Periode 4 - maart t/m april 2023.

Organisatie
Natuurstad Rotterdam
Type
Lessen
Niveau
groep 3, groep 4, speciaal onderwijs
Periode
Periode 4 - maart t/m april 2023
Plaats
De Kooi - Maeterlinckweg 85, 3076 GA Rotterdam - T: 010-4327921 - E: educatiekooi@natuurstad.nl
Kosten
Elke school in Rotterdam mag per groep 1 gratis les volgen. Wilt u met uw groep meer lessen volgen, of ligt uw school buiten de gemeente Rotterdam, dan worden er kosten in rekening gebracht.
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Domeinen
Natuur en Techniek
Trefwoorden
lente, kip en ei, geboorte, baby, voortplanting, borstvoeding, zogen, zoogdier, uier, spenen, ei, broeden, kikkerdril, kikkervisje, rups, cocon, pop, vlinder, metamorfose
Informatie
Bekijk lesvoorbereiding
afbeelding