<< terug naar het overzicht

Duurzame feestdagen - themabijeenkomst PO voor morgen

Elke decembermaand worden kapitalen uitgegeven aan - vaak overbodige - cadeaus, spullen, consumptiegoederen. Kan het ook anders? En hoe pak je dat aan op school en in de klas? Kun je de feestdagen ook op een feestelijke, gezellige manier inkleden vanuit een duurzamere insteek?

Op woensdag 23 november van 15:00-16:30 is de tweede bijeenkomst van onze community duurzaam basisonderwijs PO Voor Morgen.
André de Hamer, programmamanager Duurzame PABO, deelt een werkwijze die helpt bij het meer duurzaam aanpakken van onderwijs, waarna we dit samen gaan toepassen op het thema feestdagen. Zodat je er na afloop direct mee aan de slag kunt in de klas. 

Over de community duurzaam basisonderwijs
Dit initiatief is ontstaan toen onderstaande leerkrachten en onderwijspartners met elkaar in gesprek raakten tijdens het Duurzaam PABO en PO congres, eerder dit jaar. We constateerden dat veel collega's aan het pionieren zijn met duurzaam onderwijs en elkaar daarbij kunnen helpen en inspireren. Onze doelen zijn:

  • lesideeën en werkvormen uitwisselen, op het gebied van bijvoorbeeld natuur, klimaat en energie, techniek, circulair denken, voeding, kansengelijkheid en wereldoriëntatie;
  • elkaar helpen om duurzaamheid een structurele(re) plek te geven in lessen, schoolplannen, het schoolgebouw en schoolplein, etc, aan de hand van de Whole School Approach

We organiseren elke 2 maanden een online bijeenkomst voor en met collega's uit het basisonderwijs. De volgende is 25 januari. Tussendoor organiseren we soms activiteiten op locatie. De thema’s kiezen de deelnemers samen.

Het kernteam PO Voor Morgen bestaat uit:
André de Hamer, Tine Nieboer en Gerben de Vries - Duurzame PABO
Elena Francissen - ANMEC, onderdeel van IVN
Louise Ruys, Duurzame Docent 2021 
Marko Röttger - Stichting Monton 
Arjan Klopstra - Vereniging GDO
Peter Luijten - Coöperatie Leren voor Morgen  

Doel

Laagdrempelig leren van elkaar over natuur en duurzaamheid in het basisonderwijs.

Type
Bijeenkomst
Thema
afval, burgerschap, duurzaamheid, energie, klimaat, milieu, verkeer en vervoer
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, volwassenen
Periode
23 november 2022 - 15:00-16:30u
Plaats
online via zoom of bij ANMEC, Plantage Middenlaan 2E