<< terug naar het overzicht

Amsterdamse Beestenboel

Amsterdamse Beestenboel is een boek over wilde dieren in Amsterdam voor alle Amsterdamse kinderen! Lezen verrijkt je wereld, prikkelt je fantasie. Van rauzen in het groen wordt je hoofd rustig en je lijf gezond. Wij willen alle Amsterdamse kinderen (nog meer) laten houden van boeken. En we willen ze de natuur in krijgen. Vieze knieën, natte haren, ‘kijk, een pissebed!’.

Doel

Amsterdamse Beestenboel is een zeer veelzijdig boek over alle wilde dieren van Amsterdam waarmee kinderen kunnen leren welke dieren in Amsterdam zijn, waar die dieren zich bevinden en wat ze nodig hebben. Volwassenen en kinderen kunnen na het lezen in gesprek gaan over de beesten van Amsterdam en daadwerkelijk de parken van het boek bezoeken!

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Liedewij Loorbach heeft gekeken naar de Amsterdamse parken met hun verscheidenheid in gewone en bijzondere dieren en deze samengebundeld in één boek voor kinderen op de basisschool. Verschillende dieren worden uitgelicht, maar daarnaast komen ook de Amsterdamse parken aanbod met hun verscheidenheid in dieren en eigen kenmerken. Kortom een modern, leerzaam boek over alle beesten van Amsterdam!

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
biodiversiteit, dieren, duurzaamheid, landschap, milieu, natuur, voeding, water
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Periode
het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC