<< terug naar het overzicht

Opgezette vogels | Vogels op het schoolplein - set 1

Wie kent deze vogels niet? Ze komen voor op het schoolplein, in de tuin, in het park en in de buurt. Maar om ze van dichtbij te bekijken, dat valt vaak niet mee. De opgezette dieren die je bij de Natuurmediatheek kan lenen, blijven gelukkig wel heel rustig zitten.

Met de opgezette vogels als voorbeeld kan je een leuke en leerzame les uitvoeren over dieren in de stad. Herkennen de kinderen deze vogels? Zien kinderen de verschillen en wat weten de kinderen van deze vogels? Zijn vogels belangrijk in de stad? De opgezette dieren kan je van alle kanten rustig bekijken en je kan er heel veel over vertellen.

Er is een set opgezette vogels (keuze uit 3) of een set met opgezette zoogdieren te reserveren. Alle sets zijn (mits beschikbaar) te reserveren i.c.m. een andere dier, bijvoorbeeld de bekendste exoot uit Amsterdam de halsbandparkiet, of een roofdier (sperwer of vos) die jaagt op vogels en kleine zoogdieren.

Tip: reserveer tegelijkertijd een set zoekkaarten en verrekijkers en ga zelf op zoek naar (sporen van) deze dieren!

Doel

Bewust worden van de verschillende dieren om je heen in de stad.

Opmerkingen

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Inhoud

Zanglijster, mus, pimpelmees, stadsduif, boomklever en goudhaantje.

Leverancier
ANMEC
Type
Lesmateriaal
Thema
dieren, milieu, natuur
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC