<< terug naar het overzicht

Opgezette dieren, kleine zoogdieren in de stad - set van 5

Wie kent deze dieren niet? In de stad leven veel dieren. Soms zie je ze op het schoolplein, in de tuin, in het park en in de buurt. Maar om ze van dichtbij te bekijken, dat valt vaak niet mee. De opgezette dieren die u bij de Natuurmediatheek kunt lenen, blijven gelukkig wel heel rustig zitten.

Met de opgezette dieren als voorbeeld kunt u een leuke en leerzame les uitvoeren over dieren in de stad. Herkennen de kinderen deze zoogdieren? Zien kinderen de verschillen en wat weten de kinderen van deze dieren? Zijn dieren belangrijk in de stad? De opgezette dieren kan je van alle kanten rustig bekijken en je kan er heel veel over vertellen.

Er is een set kleine zoogdieren in de stad of een set vogels op het schoolplein (keuze uit 2) te reserveren. Alle sets zijn (mits beschikbaar) te reserveren i.c.m. een andere dier, bijvoorbeeld de bekendste exoot uit Amsterdam de halsbandparkiet, of een roofdier (sperwer of vos) die jaagt op vogels en kleine zoogdieren.

Tip: reserveer tegelijkertijd een set zoekkaarten en verrekijkers en ga zelf op zoek naar (sporen van) deze dieren!

Opmerkingen

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Inhoud

Konijn, egel, eekhoorn, bruine rat, mol

Leverancier
ANMEC
Type
Lesmateriaal
Thema
dieren, milieu, natuur
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, speciaal onderwijs
Plaats
Op school, op de bso