<< terug naar het overzicht

Voedselverspilling leskist, groep 5 t/m 8

Met behulp van dit lespakket leren leerlingen alles over voedselverspilling. Het maakt ze er van bewust dat voedselverspilling in onze samenleving helaas vaak vanzelfsprekend is. Voedselverspilling heeft ook te maken met de houdbaarheid van levensmiddelen en met de manier waarop etenswaren worden bewaard. Daarom gaat het lespakket ook hier verder op in. Aan de hand van een presentatie, (thuis-)opdrachten, onderzoek en een quiz gaan de leerlingen aan de slag met het onderwerp.

Doel

Met dit lespakket gaan de leerlingen kennismaken met het onderwerp voedselverspilling. Aan het eind van de les: 

• Kunnen leerlingen vertellen wat voedselverspilling is en hoeveel wij verspillen. 

• Weten leerlingen om welke redenen er voedsel wordt verspild. 

• Kunnen leerlingen uitleggen waar de afkortingen T.H.T. en T.G.T voor staan en hoe ze hier mee om moeten gaan. 

• Kunnen ze aangeven welk product je nog wel kan eten na de T.H.T. - datum en welk product niet. 

• Weten leerlingen hoe je kunt voorkomen dat voedsel bederft en hoe je verschillende voedingsmiddelen moet bewaren.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Docentenhandleiding voedselverspilling

Beschrijving presentatie voedselverspilling

Mapje met 5 werkbladen

Boek - Lekker koken met restjes

Boek - De afvalvrije keukencyclus

Toffe peren memospel

Slim koken - eetmaatje

Koelkaststicker

Vriezersticker

Digitaal lesmateriaal: zie bijlage lespakket en de powerpoint presentatie

Leverancier
ANMEC
Type
Lesmateriaal
Thema
duurzaamheid, voeding
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8