<< terug naar het overzicht

KOK IN DE KLAS: LOBKE BROUWER VAN DE 5 SEIZOENEN

Wat de boer niet kent dat eet ie niet, wordt vaak gezegd, maar daar gaan we wat aan doen met deze smaakles, koken met de seizoenen. In deze workshop gaan we verschillende smaken leren kennen op een speelse manier. We maken vervolgens een klein gerechtje om na de les lekker met de hele klas op te smikkelen. Seizoensgebonden en gezond.

Hoe maak je makkelijk en snel een gezonde, lekkere snack? Waarom liever zelf maken dan kant en klaar in de supermarkt kopen?

Bij kinderen planten we zaadjes en gaan we op avontuur in de wereld van smaken, natuurlijke voedingsmiddelen en genieten van een voedzame maaltijd, een feestje op je bord.

Doel:

Smaakpupillen wakker maken, nieuwsgierigheid kweken en moed verzamelen, voedselvaardig maken

Tijdsinvestering:

1 uur

Inhoud:

Op  een speelse, creatieve manier heerlijke gerechten op tafel zetten, dat haalt bij bijna elk kind wel een ongekend talent naar boven. Of haalt ze weer even uit hun comfortzone en maakt ze nieuwsgierig naar nieuwe smaken en gerechten.

Organisatie
Lobke Brouwer
Type
Doe en beleef in de omgeving van school-gastdocent
Niveau
groep 3 t/m 8
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School
Kosten
€150,- per groep
Domeinen
Voeding
Gezondheid