<< terug naar het overzicht

Buitenles inspiratiemiddag - Groen Educatief Leernetwerk

De natuur heeft superkrachten! Kinderen die leren in de natuur zijn socialer, creatiever, beweeglijker en ervaren minder stress. Het Groen Educatief Leernetwerk Amsterdam (GELA) zet zich daarom in, om samen met educatief professionals te zoeken naar manieren om kinderen weer te laten leren en spelen in en van de natuur. Eén van die manieren is meer buitenles geven.

Buitenles geven is anders dan binnen. De grenzen van het klaslokaal vallen weg, er is letterlijk meer ruimte en de natuurlijke omgeving is heel contextrijk. Ben jij de kracht van buiten aan het verkennen met je leerlingen en kun je hier wel wat inspiratie bij gebruiken? Wil je delen over wat je uitgeprobeerd hebt en gelijkgestemden ontmoeten voor uitwisseling en inspiratie? 

Samen weten we meer en komen we verder!
Kom op woensdagmiddag 20 maart 2024 naar het Amsterdamse Bos. ANMEC organiseert van 14:00-16:30u een inspiratiebijeenkomst over Buitenles, voor leerkrachten die meer en vaker buitenles willen geven. We vullen het programma grotendeels met wat deelnemers zelf inbrengen. Voorwaarde voor meedoen is dat je al eens buitenles gegeven hebt en bereid bent een actieve bijdrage te leveren aan het programma van de middag, zodat iedereen die meedoet iets kan leren van een ander.

Na afloop ontvang je een verslag van de middag en kun je je aansluiten bij het buitenlesnetwerk (dit is een onderdeel van het Groen Educatief Leernetwerk Amsterdam). De leden van dit netwerk delen live en online hun tips, ervaringen en ideeën over buitenles met elkaar. 

Geef je interesse aan via dit formulier, ook wanneer je op 20 maart verhinderd bent en op de hoogte gehouden wilt worden over toekomstige bijeenkomsten. Er is ongeveer elk kwartaal een Buitenles inspiratiebijeenkomst, planning vindt plaats in overleg met leden van het netwerk. 

Wil je meer? Op 10 april 2024 start de Buitenlestraining, een cursus van 4 middagen in het Amsterdamse Bos. Lees meer.  

Doel

Deelnemers voelen zich geïnspireerd en competenter om meer en vaker buitenles te geven.

Type
Bijeenkomst
Niveau
groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs, volwassenen
Plaats
Start- en eind bij De Boswinkel, Bosbaanweg 5, Amstelveen
Kosten
deelnemen is gratis, wel graag even aanmelden