<< terug naar het overzicht

Buitenles inspiratiemiddag 5 juni in het Amsterdamse Bos

De natuur heeft superkrachten! Kinderen die leren in de natuur zijn socialer, creatiever, beweeglijker en ervaren minder stress. Het Groen Educatief Leernetwerk Amsterdam (GELA) zet zich daarom in, om samen met educatief professionals te zoeken naar manieren om kinderen weer te laten leren en spelen in en van de natuur. Eén van die manieren is meer buitenles geven.

Buitenles geven is anders dan binnen. De grenzen van het klaslokaal vallen weg, er is letterlijk meer ruimte en de natuurlijke omgeving is heel contextrijk. Ben jij de kracht van buiten aan het verkennen met je leerlingen en zoek je voorbeelden? Wil je delen over wat je uitgeprobeerd hebt en gelijkgestemden ontmoeten voor uitwisseling en inspiratie? 

Samen weten we meer en komen we verder!
Kom op woensdagmiddag 5 juni 2024 naar het Amsterdamse Bos. ANMEC organiseert van 14:00-16:30u een inspiratiebijeenkomst over Buitenles, voor leerkrachten die meer en vaker buitenles willen geven.
Buitenlestraining-docent Katja van Dalen zal een workshop 'Buitenles ontwerpen' geven. 
We vullen het programma verder met wat deelnemers zelf inbrengen. Voel je vrij om een actieve bijdrage te leveren aan het programma van de middag, zodat iedereen die meedoet iets kan leren van een ander. 

Na afloop ontvang je een verslag van de middag en kun je je aansluiten bij het buitenlesnetwerk (dit is een onderdeel van het Groen Educatief Leernetwerk Amsterdam). De leden van dit netwerk delen live en online hun tips, ervaringen en ideeën over buitenles met elkaar. 

Geef je interesse aan via dit formulier, ook wanneer je op 5 juni verhinderd bent en op de hoogte gehouden wilt worden over toekomstige bijeenkomsten. Er is ongeveer elk kwartaal een Buitenles inspiratiebijeenkomst, planning vindt plaats in overleg met leden van het netwerk. 

Doel

Deelnemers voelen zich geïnspireerd en competent om meer en vaker buitenles te geven.

Type
Bijeenkomst
Niveau
groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs, volwassenen
Periode
5 juni 2024 14:00-16:30u
Plaats
Start- en eind bij De Boswinkel, Bosbaanweg 5, Amstelveen
Kosten
deelnemen is gratis, wel graag even aanmelden