<< terug naar het overzicht

Ontdek de wereld van water met waternet groep 1 t/m 8 (download)

Ben je bezig met het onderwerp water in de klas? Maak dan gebruik van het boeiende lesmateriaal dat is ontwikkeld door Waternet.

Op deze website vind je een schat aan lesmateriaal over kraanwater. Speciaal ontworpen voor zowel leerkrachten als leerlingen. Leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan de slag, en er is zelfs een apart hoofdstuk voor degenen die een spreekbeurt of werkstuk over kraanwater willen maken.

Wil je meer weten over waar het Waterschap voor zorgt en hoe het Waterschap in elkaar zit? Ga dan naar deze link.

Speciaal voor groepen 6 t/m 8 is er de mogelijkheid om een gratis gastles van 1,5 uur aan te vragen.

Doel

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar ontdekken alle facetten van water, van riool tot kraanwater. Ze leren waarom het drinken van water gezond is, waarom zuinig zijn met water belangrijk is, en maken kennis met de instanties die zorgen voor ons water.

Opmerkingen

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Tip:

Inhoud

Ontdek twee leerplatformen met interactief lesmateriaal, thematisch onderverdeeld. De verschillende onderdelen kunnen zowel afzonderlijk als in combinatie worden gebruikt. Er is een handige handleiding beschikbaar voor leerkrachten, en leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag.

Leverancier
ANMEC
Type
Doe-het-zelf lessen
Thema
duurzaamheid, energie, klimaat, landschap, milieu, water
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Plaats
Op school