<< terug naar het overzicht

Vloeibare Bouwstenen

Vloeibare bouwstenen gaat over hoe we in de toekomst, in en rond Amsterdam, kunnen blijven wonen langs het water, in de buurt van water en op het water, nu het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt. Je leert over drijven en zinken, over bouwen, over watersystemen, over waterkwaliteit en ecosystemen. Je vindt deze terug in genummerde opdrachten.

Met behulp van praatplaten, werkbladen, activiteiten, opdrachten en proefjes, leer je goed naar je omgeving te kijken en je voor te stellen hoe het er in de toekomst uit zal zien. De ARCAM heeft hiervoor een educatieprogramma ontworpen om Amsterdammers weer in contact te brengen met het water waarbij ze wonen. ANMEC heeft van hen een leskist uit dit programma gekregen om uit te lenen aan scholen in Amsterdam en omgeving.

Doel

Je leert je woonomgeving die direct te maken heeft met water beter kennen en begrijpen. Vervolgens leer je om deze te kunnen zien met de veranderingen en eisen om toekomstbestendig te zijn en wat je hier zelf aan kunt bijdragen.

Opmerkingen

Dit item is onderdeel van de collectie van de Natuurmediatheek van ANMEC. Bekijk het totale NMEaanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

[Lesvoorbereiding, link] [Inhoudsopgave, link]

Grijze plastic leskist (buitenkist) van 26 cm hoog, 40 cm breed en 60 cm diep.

Leerdoelen: ontwerpen, maken, nadenken, uitproberen en vastleggen.

Inhoud

Leskist met uitleg, opdrachten en bijbehorende materialen, ingedeeld en genummerd per opdracht.

Leverancier
ANMEC
Type
Lesmateriaal
Thema
klimaat, milieu, techniek, water
Niveau
groep 5 t/m 8