<< terug naar het overzicht

Bijeenkomst moestuinieren en voedseleducatie 19 juni bij de Amsterdamse Montessorischool

Ben jij bezig met een moestuin op school, of wil je weten hoe je dit kunt opzetten? Wil je meer doen met oogstverwerking of ben je op een andere manier bezig met voedseleducatie? Kom dan op 19 juni naar de Amsterdamse Montessorischool in Amsterdam Zuid.

  • Leden van de tuingroep, leerkrachten en ouders, vertellen ons over de moestuin op het schoolplein en hoe zij deze inzetten voor hun onderwijs. Lees hier het interview met de tuingroep.
  • Er is gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling tussen alle deelnemers: leerkrachten, ondersteuners, vrijwilligers, voedseldocenten en moestuincoaches.
  • Op de materialenmarkt vind je allerhande leermiddelen; o.a. het nieuw verschenen Handboek Schooltuinen en de handige Moestuinmaat. Heb je zelf lesmateriaal gemaakt? Breng het mee!
  • Kookdocent Claartje ten Broek van School of Food geef een workshop. Je leert oogst verwerken middels snelle recepten. Dit kan ter plekke met leerlingen in de school(moes)tuin, maar ook in de klas, met en zonder al teveel kookgerei..  

Deze bijeenkomst is onderdeel van het Groen Educatief Leernetwerk Amsterdam. Ben je nieuwsgierig of wil je ook lid worden van dit netwerk? Lees hier meer.

Over de bijeenkomst

Datum: 19 juni 2024
Tijd: 15:00 - 17:00 uur (inloop vanaf 14:45u)
Locatie: De Amsterdamse Montessorischool, Willem Witsenstraat 14, Amsterdam

Geef je interesse aan via dit formulier.

Doel

Laagdrempelig uitwisselen over moestuinieren bij school en voedseleducatie

Opmerkingen

ANMEC en de Amsterdamse Montessorischool organiseren deze inspiratiesessie samen met Jong Leren Eten Noord-Holland, voor de doelgroep Amsterdamse scholen en kinderopvang. Er is plek voor max. 30 deelnemers. Bij grote belangstelling krijgen deelnemers uit Amsterdam voorrang. 

Type
Bijeenkomst
Thema
afval, biodiversiteit, klimaat, natuur, planten, voeding
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs, volwassenen
Periode
19 juni 2024 15:00-17:00u
Plaats
Amsterdamse Montessorischool, Willem Witsenstraat 14, Amsterdam
Kosten
deelname is gratis, graag wel even aanmelden