<< terug naar het overzicht

Handboek Schooltuinen

Hoe start je met schooltuinieren bij jou in de buurt? Wat komt er kijken bij de aanleg van een schooltuin en hoe verschilt dat van een gewone moestuin? Hoe zorg je dat de schooltuinlessen aansluiten bij het schoolcurriculum?

Voor het realiseren van draagvlak tot een teeltplan met makkelijke schooltuingroenten en leerzame schooltuinles; na het lezen van dit handboek kent de schooltuin voor jou geen geheimen meer.

In dit handboek zijn jarenlange kennis en de ervaring van schooltuinjuffen en -meesters uit het hele land gebundeld. Het boek staat boordevol inspiratie en informatie voor zowel de beginnende  schooltuinondersteuner als voor schooltuinorganisaties die op zoek zijn naar vernieuwing en verdieping. 

Het Handboek schooltuinen is

  • Hard copy te leen bij de Natuurmediatheek (klik op reserveren)
  • Als pdf te downloaden op de website van Alliantie Schooltuinen, het complete handboek of losse hoofdstukken.

Opmerkingen

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
biodiversiteit, natuur, planten, voeding
Niveau
groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs (onderbouw), voortgezet onderwijs (bovenbouw), volwassenen