<< terug naar het overzicht

Het groene schoolplein - als rijke leeromgeving

Een groen schoolplein draagt op tal van manieren bij aan de ontwikkeling van het kind. De wetenschappelijke bewijzen daarvoor stapelen zich op. Natuur doet goed! Het is daarom niet verwonderlijk dat veel scholen zich oriënteren op de herinrichting van hun grijze, betegelde schoolplein.

Maar welke elementen gebruik je om zo’n groene buitenomgeving vorm te geven? Wat is het belang van een goed ontwerp en met welke valkuilen en kosten moet je rekening houden? Hoe maakt die rijke natuurlijke leeromgeving straks deel uit van je onderwijs? Hoe draagt een groen schoolplein als ‘oase in de stad’ bij aan toename van biodiversiteit en waarom vinden overheden deze ontwikkeling interessant voor het behalen van hun klimaatdoelen?

Maike Nelissen en Marc van de Geer brengen in dit boek hun kennis en ervaring op het gebied van groene schoolpleinen bijeen en geven antwoord op de meest gestelde vragen. Dit boek is bestemd voor schoolleiders, leerkrachten en werkgroepen die betrokken zijn bij de aanleg van hun nieuwe schoolplein. Zij vinden hier alle benodigde, praktische informatie en kunnen goed voorbereid aan de slag!

Het boek kun je hier lenen door op 'reserveren te klikken.

Gratis dowloads behorend bij het boek zijn op de site van de uitgever te downloaden: Het groene schoolplein - Uitgeverij Pica

Opmerkingen

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Type
Boeken
Thema
biodiversiteit, klimaat, natuur, planten
Niveau
groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs (onderbouw), voortgezet onderwijs (bovenbouw), volwassenen